Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 34 сигнала за произшествия в дните от 29 септември до 2 октомври

pixabay.com
02.10.2023 / 12:03

Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети от екипи на регионалните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Екипи на РСПБЗН-Сливен, служители на ДГС-Сливен и доброволци са успели да спасят общо 170 декара иглолистна и смесена гора, както и 5 сгради при пожар, преди да бъдат причинени материални щети. Сигналите за пожарите са получени на 30 септември - в 12,06 часа в землището на село Горно Александрово и в 13,52 часа в землището на село Малко Чочовени. Четири екипа на РСПБЗН-Сливен са участвали в гасенето и при двата пожара.

 

Оказана е техническа помощ при 3 от сигналите. В единия от случаите екип на РСПБЗН-Сливен съвместно с Планинска спасителна служба са пренесли 62-годишен мъж, пострадал в района от местност Долапите в посока Синия вир. Сигналът е получен на 30 септември в 09,55 часа. Мъжът е бил със съмнение за счупен глезен, пренесен е с помощта на носилка до екип на ЦСМП-Сливен.

 

Двама са пострадали при опит да загасят пожар, възникнал в стая на къща в новозагорското село Дядово. Сигналът за произшествието е получен на 29 септември в 09,57 часа, ликвидирано е от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Двамата пострадали- мъж на 74 години и 69-годишна жена, са били извън мястото на произшествието. След като са забелязали пожара се опитват да го загасят, при което вдишват дим и газове. Откарани са в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота.

Унищожени са мебели, опушени стени 50 кв. м. и покъщнина. Спасена е сградата. Причината за пожара е късо съединение в ел. разклонител.

 

Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в сухи треви, храсти, овощни градини и лозови масиви в землището на село Николаево. Сигналът е получен на 1 октомври в 13,53 часа. Произшествието е ликвидирано от три екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 150 декара овощни градини и 100 декара лозови масиви. Спасени са 100 декара овощни градини и 50 декара лозови масиви.

 

На 1 октомври, около 16,00 часа, е получен сигнал в РСПБЗН-Твърдица за пожар в частен имот в село Сърцево. Пожарът се е разраснал и нанесъл щети на базова станция на мобилен оператор като са причинени щети на главно разпределително табло, алармена и осветителна система. Унищожени са още 17 пчелни кошери, собственост на 62-годишен мъж от град Сливен. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Причините за пожара са в процес на установяване.

 

Оставено без надзор огнище за приготвяне на зимнина запалва складирани в съседство дърва за огрев в частен имот в град Нова Загора. Сигналът е получен на 30 септември в 20,10 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 1 кубик дърва за огрев. Спасени са 2 сгради.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев