Концерт, изложби и представление са включени в програмата за празника на Твърдица - Петковден

Концерт, изложби и представление са включени в програмата за празника на Твърдица - Петковден
02.10.2023 / 09:55

Концерт, изложби и представление са включени в програмата за празника на Твърдица - Петковден, съобщиха организаторите от Община Твърдица.

 

Спортен празник „Децата на Твърдица спортуват” е първото от събитията, което е насрочено за 11 октомври (сряда) на градския стадион в кв. "Козарево". На 12 октомври (четвъртък) във фоайето на читалище „Св. св. Кирил и Методий 1914” ще бъде открита изложба „Везано наследство, достигнало до нас”, ще има „Детска лятна работилница”. В читалището ще се състои концерт по повод 30 години Вокална група „Романс” с участието на вокална група „Авролева”, гр. Тополовград и Клуб по спортни танци „Яница”, гр. Нова Загора.

 

Празничният 14 октомври (събота) ще започне с ритуал за вдигане на знамената и празничен водосвет на пл. „Свобода”. Ще бъдат поднесен венци и цветя на Паметника на свободата. Ще се състои тържествена сесия на Общински съвет – Твърдица. На площада ще има празничен концерт на самодейните състави при НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1914”. Празнично хоро и концерт на Нелина ще завършат деня на пл. „Свобода”.

 

На 16 октомври (понеделник) в читалището ще бъде представена театралната постановка „Лудории в съботната вечер” от Марсел Митоа, адаптация и режисура: Искра Радева.

 

На Петковден в област Сливен своя празник честват градовете Нова Загора, Твърдица и Кермен.

ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
БТА-Сливен
Снимка: ВЕЛИНА ВАСИЛЕВА
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев