Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 28.09.2023 г.

ОД МВР - Сливен
28.09.2023 / 10:52

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 27.09.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 28.09.2023 Г.

 

Разкрити престъпления, задържани и иззети наркотични вещества при спецоперация в Сливенско

 

Мащабна полицейска операция по всички направления на дейност се проведе на 27 септември на територията на ОДМВР-Сливен. Акцията е с цел противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите района и малките населени места.

 

В хода на операция са разкрити кражби за близо 14000 лева. Престъпленията са извършени в края на миналата и началото на тази седмица. Заявени са кражби на производствени материали и оптичен кабел от фирми в Сливен и Твърдица, както и мобилен телефон от частен дом в град Сливен. Извършителите са установени и задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работа по образуваните досъдебни производства продължава.

 

По време на операцията са извършени действия по установяване и задържане на лица, занимаващите с производство, разпространение и употреба на наркотични вещества. Осъществени са две реализации в Сливен и две в Нова Загора. Петима са задържани.

В задържаните и в обитаваните от тях жилища полицейските служители са установили некритични вещества и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. Иззети са хероин, метамфетамин и марихуана. Задържаните са на възраст от 21 до 52 години, криминално проявени и осъждани. Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства под надзора на прокуратурата.

 

Двама водачи на моторни превозни средства са хванати да управляват след употреба на наркотични вещества. Проверките са извършени по време на операцията от служители на РУ-Нова Загора в село Еленово и от екип на РУ-Котел в село Ябланово. В село Еленово е спрян за проверка мотопед без регистрационен номер, управляван от водач на 37 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа.

В село Ябланово е извършена проверка на 25-годишен мъж, водач на лек автомобил „Мерцедес“. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа.

Превозните средства са иззети по образуваните досъдебни производства.

 

Специализирана операция по линия "Противодействие на престъпления свързани с европейски фондове " е проведена вчера от екипи на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД МВР-Сливен, и отдел "Регионален технически инспекторат " при ОД ДФЗ-Ямбол. Извършени са процесуално- следствени действия

в стопанска сграда, предназначена за отглеждане на крави. Обектът е стопанисван от две лица от град Сливен. Установена е липси на животни от заявените пред ДФЗ по интервенции за подпомагане на земеделски стопани, отглеждащи животни обвързано с производство, по директни плащания кампания 2023 година. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев