Творчески работилници отварят врати в Туристически информационен център – Котел

Творчески работилници отварят врати в Туристически информационен център – Котел
27.09.2023 / 14:34

Първите две инициативи, на които ще е домакин новият Общински туристически информационен център в Котел ще се състоят на 30 септември /събота/ и на 15 октомври /неделя/. Те са обединени под името „Творчески работилници“ и включват презентации и демонстрации на уникалните за Котел къдряви тиганици, както и уърк шоп по изработване на красиви бижута от мъниста и изплитане на терлици, характерни само за яблановския край. Кулминацията на творческия уърк шоп ще завърши с направата на домашно прясно сирене.

 

Събитията се осъществяват с подкрепата на местната инициативна група „Котел-Сунгурларе-Върбица“ и са специално организирани за гражданите и гостите на Котел.

 

Ето, какво Ви очаква, скъпи приятели:

 

Септември: 30. 09. 2023 година / събота/

 

11:00 часа – Котленски тиганици

 

Тези от Вас, които са пропуснали да надникнат в света на къдрявите тиганици, могат да го направят заедно с нас в туристически информационен център-Котел.

 

Октомври: 15.10 2023 година

 

11:00 час – Творчеството на село Ябланово

 

Демонстрация по изработването на красиви бижута от мъниста и изплитане на терлици, характерни за яблановския край. Кулминацията на творческия уърк шоп ще завърши с направата на домашно прясно сирене.

 

Нямаме търпение да се срещнем с Вас, а Вие?

Община Котел
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев