Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.09.2023 г.

ОД МВР - Сливен
18.09.2023 / 11:11

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 15.09.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 18.09.2023 Г.

 

Котел: Досъдебно производство за бракониерство е образувано в РУ-Котел. На 16 септември, около 19,50 часа, полицейски екип е извършвал проверки на специално изграден контролен пункт преди град Котел. Спрян е товарен автомобил „Мицубиши“, управляван от мъж на 49 години от град Сливен. В автомобила е пътувал и мъж на 41 години също от град Сливен. Полицейските служители извършват обстойна проверка на автомобила и в багажното отделение откриват три броя отстреляни сръндаци и ловна пушка карабина "Блаузер", законно притежавана от пътуващия в автомобила 41-годишен мъж. Той не е представил необходимите документи за отстрел на животните. Задържане е с полицейска мярка за 24 часа. При проверката е извикан екип на РДГ-Сливен и дежурна група от РУ-Котел.

 

Издирваната 59-годишна жена от село Ябланово, за която нямаше информация от 8 септември, е намерена. Около 19,00 часа вчера двама туристи са срещнали жената на пътека в гориста местност, на около 5-6 километра от местност Синия вир в посока град Котел. Тя не е пожела да тръгне с тях. След като слизат в село Медвен разбират, че тази жена се издирва и съобщават за местонахождението й. Полицейски екип открива жената в района на посоченото място. Тя е в добро здравословно състояние. По първоначална информация отсъствието й се дължи на работата й като пастир.

 

Сливен: На 15 септември, около 13,00 часа, в участък „Надежда“ към РУ-Сливен 67-годишна жена е падала сигнал, че съпругът й е упражнил спрямо нея насилие и е отправил заплахи за живота й. Жената е разпитана от разследващ полицай, освидетелствана е от медицинско лице, запозната е с осигуряване на правна помощ. За случая е уведомена Районна прокуратура-Сливен. Съпругът-мъж на 69 години, е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по сигнал за кражба. На 15 септември неизвестен извършител е проникнал в частен имот на бул. „Хаджи Димитър“ в град Сливен и е извършил кражба на парична сума. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев