ОДМВР-Сливен: Над 2200 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в Сливенско за една седмица

ОДМВР-Сливен: Над 2200 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в Сливенско за една седмица
15.09.2023 / 14:40

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, пешеходци и традиционните акции „Лято” и „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 8 до 14 септември на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 2247 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 134 актове за административни нарушения и 2113 фишове, от които 1666 за скорост. Установени са петима водачи на МПС, употребили алкохол, като двама от тях са с показатели на дрегера над 1,2 промила. Двама са употребили наркотични вещества. Един е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотични вещества. Установени са петима неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни производства.

На място при проверка на пътя са връчени 96 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени четири операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

81 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

 

Седмицата от 16 до 22 септември е обявена за Седмица на детската пътна безопасност под надслов „Лесно е да спасиш живот. Просто спазвай правилата!“. 20 септември е обявен от Европейската мрежа на службите на пътна полиция-ROADPOL, за Ден без жертви на пътя, когато е предвиден 24-часов контрол по пътна безопасност.

 

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

 

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев