Международната колоездачна обиколка на България ще премине през Котел

Международната колоездачна обиколка на България ще премине през Котел
30.08.2023 / 10:36

На 31 август /четвъртък/ Международната колоездачна обиколка на България ще премине през град Котел. В юбилейното ѝ 70-годишно издание, участие ще вземат колоездачи от 21 отбора от 28 държави.

Официалният старт на петия етап, който е и последен за надпреварата ще бъде даден в 12:45 часа в Сливен и ще следва следния маршрут:

Път III-488 Сливен – Градец през „Котленски проход“ по път II-48 Градец – Котел, по път III-706 Филаретово – Малко село – Ябланово – Величка и по път I-7 Менгшево – Велики Преслав – Шумен, където около 16:30 часа ще бъде финалът ѝ.

В населените места по време на надпреварата, за обезпечаване на сигурността, поетапно ще бъде спирано придвижването на коли. В момента на прекосяване на колоната и изтеглянето на колоездачите придвижването ще бъде възстановявано.

От две години Котел е домакин на възрожденската колоездачна обиколка „Раковски Гран При“. Състезанието се провежда под патронажа на кмета на Община Котел – Коста Каранашев и цели популяризирането на спорта сред подрастващото население на общината. Тази година третото издание на надпреварата ще се проведе на 22 септември /петък/, а преминаването на Международната колоездачна обиколка на България през територията на общината е атестат за положените усилия и оценка за общинския принос към колоездачния спорт.

Източник: Община Котел
https://kotel.bg/
 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев