Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 24.08.2023 г.

ОД МВР - Сливен
24.08.2023 / 11:19

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 23.08.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 24.08.2023 Г.

 

Котел: Разкрити кражби и установени нарушения на ЗДвП при операция на полицията в Котел. На 23 август на територията на община Котел е проведена специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпленията срещу собствеността и осигуряване на полицейско присъствие в малките населени места. Акцията е осъществена със съдействието на Зонално жандармерийско управление- Бургас.

Извършени са проверки на лица, превозни средства, игрални зали, завения и други обекти. В хода на операцията са получени два сигнала за кражба на инертен материал /пясък/, собственост на кметството на село Градец, необходим за ремонтни дейности. От проведените издирвателни действия са задържани двама мъже от същото село. Образувани са досъдебни производство.

От извършените проверки на превозни средства за спазване на Закона за движение по пътищата са съставни 5 акта и 24 фиша.

 

Твърдица: Криминалисти на РУ-Твърдица са разкрили кражба на пари от частен имот в село Сборище. Сигналът е получен на 23 август по време на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, проверки по ЗОБВВПИ и Закона за горите, както и контрол по пътна безопасност.

Извършени са проверки на превозни средства, търговски и други обекти, ловци и лица от криминалния контингент.

По време на операцията е получен сигнал за кражба на сумата от 2000 лева от частен имот в село Сборище. След приведени незабавни издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е малолетно момче от същото село, без криминални регистрации. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев