Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 22.08.2023 г.

ОД МВР - Сливен
22.08.2023 / 10:28

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 21.08.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 22.08.2023 Г.

 

Сливен: Кражба на стойност над 46 000 лева е разкрита при разследване на криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен. Полицейските служители започват работа по случая в края на месец юли след получен сигнал за взломна кражба на голям брой метални елементи от цех на фирма, намираща се в индустриалната зона на град Сливен. По данни на заявителя щета е на стойност около 46 200 лева. След проведените издирвателни действия извършителите са установени. Те са четирима мъже на възраст от 18 до 33 години от град Сливен. Трима от тях са криминално проявени са кражби. Задържани са с полицейска мярка за 24 часа. Част от инкриминираните вещи са намерени и иззети. Работа по образуваното досъдебно производство продължава.

 

Служители на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен работят по заявена кражба на вещи от частен имот в село Сотиря. За времето от края на месец април до 21 август неизвестен извършител е проникнал с взлом в частен имот в селото и е извършил кражба на кабели, техника и покъщнина. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: 43-годишен мъж от град Нова Загора, водач на лек автомобил „Фолксваген Шаран“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 21 август, около 09,40 часа, на ул. „П. Енев“ в град Нова Загора при ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев