Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 21.08.2023 г.

ОД МВР - Сливен
21.08.2023 / 11:57

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 18.08.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 21.08.2023 Г.

 

Котел: Полицейски операции по различни направления на дейност са проведени през почивните дни на територията на РУ-Котел.

На 17 август е проведена операция с превантивна цел и установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. Извършени са проверки в районите на учебни заведения, игрални зали, питейни и увеселителни заведения. Установени са нарушения на закона за движение по пътищата, за които са съставени 17 фиша.

За времето от 08,00 часа на 18 август до 18,00 часа на 20 август по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков е осъществен контрол по време на Международния фестивал на народната носия 2023г в село Жеравна. За посочения период фестивалът е посетен от около 35 000 души. Осигурен е добър обществен ред. Не са допуснати нарушения, инциденти и пътни произшествия.

На 19 и 20 август е проведена операция по опазване на обществения ред и контрол по пътна безопасност в селата Градец и Медвен. Проверени са 249 лица и 140 автомобила. Съставени са 7 акта и 10 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата. Четирима са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане във връзка с нарушаване на нощната тишина.

 

Нова Загора: 39-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена в град Нова Загора на 19 август, в 22,44 часа, от полицейски екип при ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала над 1,2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство.

 

Твърдица: 24-годешен водач на лек автомобил „Сеат Изиба“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на път SLV-1068 км.8, от полицейски екип на РУ-Твърдица при ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала над 1,2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство.

 

Сливен: 43-годишен водач на лек автомобил „Форд Транзит“ е хванат да управлява след употреба на алкохол много над допустимото. Проверката е извършена на 20 август в село Биково, от полицейски екип на РУ-Сливен, извършващ контрол в малките населени места. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала над 2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев