Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.08.2023 г.

ОД на МВР Сливен
10.08.2023 / 10:34

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 09.08.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 10.08.2023 Г.

 

Сливен: Притежание на наркотични вещества е установено от криминалисти на РУ-Сливен при операция по противодействие на наркоразпространението. На 9 август в град Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Ауди 80“, управляван от водач на 38-години от град Сливен, криминално проявен и осъждан. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището на мъжа в град Сливен е намерено и иззето бяло прахообразно вещество, което при теста за наркотици е реагирало положително. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Служители на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен работят по домова кражба в село Сотиря. Сигналът е получен на 9 август. От жилище, собственост на 23-годишна жена, са откраднати техника и инструменти. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

Екипи на РСПБЗН в Сливен и Нова Загора своевременно са ликвидирали 5 пожара, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци. Оказана е техническа помощ от екипи на РСПБЗН-Сливен при 3 от сигналите.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев