Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 27.07.2023 г.

Специализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични вещества
27.07.2023 / 11:56

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 26.07.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 27.07.2023 Г.

 

Днес е в ход специализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични вещества, както и за правоспособност. От 6 часа тази сутрин екипи на сектор „Пътна полиция“, „Териториална полиция“ и РУ-Сливен извършват проверки на два от най-натоварените пътни участъци на вход и изход от град Сливен. Проверките са по метода широкообхватен контрол като водачите се проверяват още за редовни документи, използване на обезопасителни колани, товарните автомобили се проверяват за техническа изправност и годност на гумите. Към 10 часа екипите са проверели над 150 превозни средства и над 180 лица. Установени са двама водачи с положителна проба за употреба на наркотични вещества- мъж на 30 години, водач на лек автомобил „Мерцедес“, и 18-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Туарег“. На водачите са издадени талони за медицинско изследване, образувани са досъдебни производства. Установен е един водач с концентрация на алкохол 0,91 промила, който също е пожелал да направи медицинско изследване. Двама са отказали да бъдат изпробвани за употреба на наркотици. Съставени са актове и фишове за други нарушения на ЗДвП. Връчени са 28 ел. фиша.

В рамките на 24 часа на територията на ОДМВР-Сливен са извършени 210 проверки за употреба на алкохол 27 за наркотици.

Операциите по пътна безопасност продължават.

 

Твърдица: Задържан за причиняване на пожар и разкрити престъпления при специализирана операция на полицията в Твърдица. Акцията е в ход от 00,00 часа на 26 юли и се провежда на територията на цялата община с цел противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите района, участъци, махали и квартали. По време на операцията е получен сигнал за кражба от честен дом на сумата от 500 лева. Осъществени са незабавни издирвателни действия, при които е задържан извършителят- момче на 14 години от град Твърдица. Установен е мъж на 51 години от село Сборище, който по непредпазливост е причинил пожар в лозов масив и овощна градина с праскови, в землището на град Шивачево. Мъжът е разчиствал с помощта на роторна косачка, като по време на работа се е получила искра и са се запалили сухи треви. Пожарът е причинил значителни материални щети. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на операцията са проверени 91 лица, 72 превозни средства. Констатирани са 40 нарушения на Закона за движение по пътищата- състави са 8 акта и 32 фиша.

 

Сливен: Мащабна специализирана операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ е проведена на територията на ОДМВР-Сливен. Целта на акцията е противодействие на закононарушенията, свързани с незаконния дърводобив и продажбата на дървесина, незаконно производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, нерегламентирана продажба на хранителни продукти, изкупуването на черни и цветни метали, както и проверки в заложни къщи за установяване на вещи предмет на престъпление и контрабанда.

На 26 юни полицейските служители съвместно с екипи на РДГ-Сливен са извършили множество проверки в складове за съхранение и продажба на дървесина като са установени нарушения, свързани със задължителните камери за видеонаблюдение, с които трябва да са оборудвани обектите. За тези нарушения са съставени 2 акта. С цел превенция на 6 обекта са съставени констативни протоколи.

Извършени са проверки в части имоти, в които се осъществява търговска дейност-продажба на хранителни стоки, в град Сливен и селата Самуилово и Тополчане.

В обект, работещ като магазин, в сливенския квартал „Надежда“ е установено, че се стопанисва без наличие на учредено юридическо лице, липса на касов апарат и неотчитане на извършените продажби. Съставен е констативен протокол, предстои уведомяване на НАП за направените констатации и извършване на последваща проверка на обекта от компетентните органи.

 

За броени часове служители на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен са задържали извършители на кражба от частен имот в село Сотиря. Заявлението е подадено на 26 юли. При извършване на огледа се установява, че през нощта на 21 срещу 22 юли неизвестен извършител е проникнал в жилището и е откраднал телевизор на стойност около 1200 лева. След проведените незабавни издирвателни действия извършителите са установени- криминално проявен мъж на 27 години и 18-годишен без криминални прояви от същото село. Двамата са задържани за 24 часа. Направили са самопризнания. Откраднатата вещ е намерена и предадена. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали 42-годишен криминално проявен мъж за кражба на пари. Заявлението е подадено в края на миналата седмица от 19-годишено момче. Кражбата е извършена в търговски обект в град Сливен. Открадната е парична сума малко под 100 лева. След проведените издирвателни действия извършителят е установен и задържан за 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Служители на участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали две момчета на 15 и 16 години за хулиганство. На 22 юни двамата са извършили непристойни действия-отправили са цинични думи и жестове, към жена на 41 години, с което грубо са нарушили обществения ред. Задържаните са криминално проявени. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел при специализирана операция. На територията на ОДМВР-Сливен е в ход операция по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. Около 19,40 часа, на 26 юли, в местността "Вития" служители на РУ-Котел са извършили проверка на двама мъже от село Малко село. В тях са намерени и иззети опаковки, съдържащи кристалообразно вещество и суха листна маса, които при теста са реагирали на амфетамин и марихуана. Двамата- на 18 и 23 години, са отведени в РУ-котел и задържани за 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при специализирана операция. На територията на ОДМВР-Сливен е в ход операция по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. На 25 и 26 юли криминалисти на РУ-Нова Загора са извършили множество проверки на обекти, лица и части домове. В жилището на 51-годишен мъж в новозагорския квартал „Шести“ е намерена и иззета суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Още снимки от новината

Специализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични вещества
Специализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични вещества
Специализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични вещества
Специализирана операция по установяване на водачи на МПС, употребили алкохол и/или наркотични вещества

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев