Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 25.07.2023 г.

ОД МВР - Сливен
25.07.2023 / 10:25

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 24.07.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 25.07.2023 Г.

 

Сливен: Притежание и производство на наркотични вещества са установили криминалисти на РУ-Сливен при специализирана операция. Акцията е срещу наркоразпространението и се провежда на територията на ОДМВР-Сливен.

На 24 юли служители на РУ-Сливен са предприели действия по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. Извършена е проверка в частен имот, намиращ се в непосредствена близост до учебно заведение в град Сливен. Задържан е криминално проявен мъж на 35 години. В него е намерена и иззета опаковка, съдържаща кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. В обитаваното от него жилище са намерени и иззети множество предмети, прекурсори и вещества, служещи за производство на метамфетамин. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Съставени са 10 акта за сила музика и иззета музикална уредба при операция в сливенския квартал „Надежда”. Акцията е проведена през почивните дни от полицейски служители на участъка в квартала с цел осигуряване на добър обществен ред, превантивни действия, контрол по Закона за движение по пътищата, наблюдение и контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния. В хода на операцията са проверени 47 превозни средства и 62 лица. Констатирани са 45 нарушения. Съставени са 23 фиша, 10 акта по ЗДвП, 4 акта по Наредбата на Община Сливен/ 2 за силна музика и 2 за неправомерно изграждане на шатри/, 8 акта по Закона за защита от шума в околната среда, иззета е една музикална уредба след отказ да се изпълни полицейско разпореждане. Съставни са 4 протокола за предупреждение по Закона за МВР. Образувани са две досъдебни производства за притежание на наркотици.

 

На 24 юли, в 11,33 часа, е получен сигнал за възникнало пътно произшествие на път ІІ-66, в района на разклона за село Гавраилово, малко след село Злати войвода, в посока град Сливен. Лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от водач на 66 години е застигнат и ударен от специализиран автомобил линейка, пътуваща от град Нова Загора към град Сливен. В линейката е превозван пациент на 68 години. От пътното произшествие на място е починал водачът на лекия автомобил. При огледа е установена и смъртта на пациента. В болнично заведение в град Сливен, без опасност за живота, са транспортирани водачът на линейката/57г./ и медицинското лице/53г./, както и 63-годишна жена, пътник в лекия автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани 3 пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки щети. Оказана е техническа помощ при 3 от сигналите- две пътни произшествия / на път ІІ-66 и в село Сотиря/ и отстраняване на напукана мазилка от балкон на сграда в град Сливен.

Късо съединение е предизвикало пожар в ел.табло на стълб в село Градец. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма. Унищожени са две ел.табла и ел.кабели.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев