Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 24.07.2023 г.

ОД МВР - Сливен
24.07.2023 / 11:09

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 21.07.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 24.07.2023 Г.

 

Сливен: Иззети наркотични вещества и задържани при операция срещу наркоразпространението. Криминалисти от РУ-Сливен и участък „Надежда“ са извършили множество проверки на превозни средства, лица и частни адреси при операция, насочена към установяване на производство и разпространение на наркотични вещества. Акцията е проведена в края на миналата седмица на територията на РУ-Сливен. Около 21,00 часа, на 21 юли, на бул. „Цар Симеон“ е извършена проверка на лек автомобил „Опел“. В автомобила са установени двама криминално проявени мъже на 30 и 40 години от град Сливен. В тях са намерени и иззети кутийка, съдържаща синтетичен канабиноид, и полиетиленов плик, съдържащ вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Двамата са отведени в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Образувани са две досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Сливен работят по случай на неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа на абонат в жилищна сграда в центъра на град Сливен. След получен сигнал на 21 юли полицейските служители установяват, че за времето от септември 2022 година до юни 2023 година неизвестен извършител неправомерно се е прикачил ел. преносната мрежа след електромера на тъжителя и е извършил кражба на ел. енергия. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 23 юли, около 18,33 часа, в дежурната част на РУ-Сливен е получено съобщение за настъпило пътно произшествие на главен път I-6, до завод "Мелком". От извършения оглед на местопроизшествието е установено, че лек автомобил „Форд Фокус“, управляван от 41-годишен мъж от град Варна, е причинил средна телесна повреда на 71-годишен пешеходец от град Сливен. Пострадалият е откаран в болнично заведение в град Сливен за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотични вещества са установили полицейски служители при проверка в частен имот в село Асеновец. Проверката е извършена на 21 юли в хода на специализирана операция по линия „Наркотици“. В жилището е установен 30-годишен криминално проявен мъж. Той е предал доброволно пакет, съдържащ суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Задържан е за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

Твърдица: 37-на жена, водач на лек автомобил „Пежо“, е хванат ада управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 21 юли на общински път с. Сборище-гр. Шивачево, от екип на РУ-Твърдица. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: 29-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена при ежедневния контрол по пътна безопасност на 23 юли, в 22,40 часа, в град Котел. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев