Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.07.2023 г.

ОД МВР - Сливен
18.07.2023 / 11:52

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ на МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 17.07.2023г. до 06,00 часа на 18.07.2023 г.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен иззеха наркотични вещества от имот в близост до учебно заведение. Задържан е мъж на 55 години. Акцията е по линия „Наркотици” и е проведена на 17 юли в град Сливен. От имота са иззети един плик, съдържащ суха листна маса и 27 пакетчета с кристалообразно вещество. При полевия тест веществата са реагирали на канабис и метамфетамин. Имотът е обитаван от криминално проявен мъж на 55-години, който е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен са задържали извършил на серия от кражби. Криминалистите започват работят по случаите след постъпили заявления в началото на миналата седмица. Проведени са редица издирвателни и процесуално –следствени действия, при които е задържан мъж на 38 години, криминално проявен и осъждан. В хода на разследването се установява, че задържаният е съпричастен към извършването на две домови кражби, кражба от лек автомобил и от офис на фирма в град Сливен. Престъпленията са извършени в различен период от време –кражби на парична сума в размер на 1000 лева, златен пръстен, мобилен телефон, моторна резачка Husqvarna, портфейл с лични документи, пари и дебитни карти, от които е изтеглел сумата от 2000 лева. Доброволно е предал част от инкриминираните вещи Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел при патрулна дейност. На 17 юли, около 23,00 часа, в индустриалната зона на град Котел, полицейски екип е извършил проверка на лек автомобил „Опил Астра”. 25-годишен пътник в автомобила е предал доброволно 2 плика, съдържащи суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Мъжът е отведен в РУ-Котел и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев