Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.07.2023 г.

ОД МВР - Сливен
17.07.2023 / 11:16

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 14.07.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 17.07.2023 Г.

 

Сливен: Петима са задържани в момент на разкомплектоване на крадени автомобили. От средата на миналата седмица криминалисти на ОДМВР-Сливен работят по сигнали за противозаконно отнемане на леки автомобили. Заявени са кражби на лек автомобил „Нисан“ и „Инфинити“ от адреси в област Бургас. След проведени издирвателни действия на 15 юли превозните средства са намерени в землището на село Гавраилово. Екипи на сектори „Специални тактически действия“, „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен, сектор „Криминална полиция“ и участък „Запад“ към РУ-Сливен са задържали петима мъже в момент на разкомплектоване на автомобилите. Задържане са на възраст от 18 до 54 години от селата Селиминово и Чинтулово. В хода на операцията са иззети множество части от леки автомобили, обект на кражба. Петимата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

В РУ-Сливен е започнато бързо производство за управление на товарен автомобил „Ивеко“ с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. Проверката е извършена на 15 юли в землището на село Сотиря. Автомобилът е управлява от водач на 38 години от град Сливен.

 

36-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“, жител на община Средец, е представил фалшива шофьорска книжка. Проверката е извършена на 16 юли, в 15,20 часа, на бул. „Бургаско шосе“ в град Сливен, по време на ежедневия контрол по пътна безопасност. Той е представил фалшива шофьорска книжка гръцки образец. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 15 юли, около 14,00 часа, е получен сигнал за възникнало пътно произшествие на паркинга на бензиностанция в района на кръстовище "Петолъчката". Лек автомобил „Форд“, управляван от водач на 19 години, жител на община Стралджа, при движение на заден ход е ударил пешеходка на 56 години от град София. Тя е откарана за лечение в болнично заведение в град Сливен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Трима са задържани за кражба от магазин в село Стоил войвода. Криминалисти на РУ-Нова Загора започват работа по случая на 16 юли след получен сигнал за кражба на 160 кутии с цигари от магазин в новозагорското село Стоил войвода. След проведените незабавни издирвателни действия малко по-късно същия ден извършителите са установени. Те са двама мъже на 19 и 24 години и непълнолетно 14-годишно момче, всички от същото село. Отведени са в РУ-Нова Загора и задържани за 24 часа. Направили са самопризнания и са върнали част от инкриминираните вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: 30-годишен водач на лек автомобил „Форд“, жител на община Сливен, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 14 юли, около 09,20 часа, в град Твърдица. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев