Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 11.07.2023 г.

На ОДМВР-Сливен са в ход специализирани операции по линия на пътната безопасност по метода широкообхватен контрол
11.07.2023 / 10:14

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 10.07.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 11.07.2023 Г.

 

В днешния ден на територията на ОДМВР-Сливен са в ход специализирани операции по линия на пътната безопасност по метода широкообхватен контрол. Акциите се провеждат в различен часови диапазон по главни и второстепенни пътища в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. На подбалканския път тече широкообхватен контрол, насочен главно към проверката на товарни автомобили и автобуси с участието на представители на Изпълнителна агенция „ Автомобилна администрация“, Дирекция „Инспекция по труда-Сливен“ и Агенция митници. Водачите са проверяват за употреба на алкохол, правоспособност, редовни документи, техническа изправност на превозните средства, превозни документи и спазване времето за почивки на товарните автомобил и автобусите и други нарушения на ЗДвП. До 09,30 часа общо са проверени 270 МПС и са констатирани малко над 50 нарушения.

 

Нова Загора: Полицейски служители са хванали мъж с крадени вещи и инструменти. Вчера, около 13,00 часа, на пътя между град Нова Загора и село Езеро, екип на Териториална полиция към РУ-Нова Загора, извършващ обход в малките населени места, е забелязал мъж, който бута детска тротинетка, на която е закрепен чувал. При извършената проверка се установява, че в чувала има вещи- ел. циркуляр, ъглошлайф, различни кабели и детски играчки, обект на кражба от частен имот в село Богданово. Мъжът е криминално проявен на 49 години от град Нова Загора. Задържане е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

38-годишен мъж, водач на товарен автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена от пътни полицаи в село Млекарево по време на ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен: 55-годишен мъж, водач на лек автомобил „Рено“, е хванат да управлява след употреба на алкохол много над допустимото. Проверката е извършена на 10 юли в село Желю войвода от екип на участък „Петолъчка“, извършващ обход в малките населени места на община Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Още снимки от новината

На ОДМВР-Сливен са в ход специализирани операции по линия на пътната безопасност по метода широкообхватен контрол

 

 
 

Copyright © 2008-2024 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев