Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.05.2023 г.

ОД МВР - Сливен
26.05.2023 / 10:30

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 25.05.2023 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 26.05.2023 Г.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел. На 25 май, около 20,00 часа, на площад „Възраждане“ е извършена проверка на 26-годишен мъж, жител на община Козлодуй. В него са намерени и иззети 6 пликчета, съдържащи суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: 39-годишен водач на лек автомобил "Фолксваген Кади" е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 25 май в 23,30 часа в село Струпец от нощния патрулен екип, осъществяващ обход в малките населени места на община Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бърз производство.

 

През изминалото денонощие при контрола, осъществяван от екипи на ОДМВР-Сливен по времена на абитуриентските балове в областта, не са установени нарушения.

В учебните заведения и местата са събиране на зрелостници се извършва наблюдение и контрол за недопускане на инциденти и пътни произшествия. ОДМВР-Сливен използва видеонаблюдението, изградено в общинските центрове, за установяване и санкциониране на нарушения. Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал помощ на ЦСМП при пренасяне на пациент от жилището му в град Сливен до линейката. Екип на РСПБЗН-Твърдица своевременно е ликвидирал пожар, без да причини щети, възниквал от запалени отпадъци в квартал „Козарево“.

 

На 26 май, в 04,08 часа, е получен сигнал за пожар в лек автомобил. Произшествието е станало на паркинг пред жилищна сграда в кв. „Кольо Фичето“ в град Сливен. Пожарът е обхванал два автомобила- „Ауди“ и „Ситроен“. Произшествието е ликвидирано от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Унищожени са лекия автомобил „Ауди“ и задната част на лекия автомобил „Ситроен“. Спасени са 3 автомобила, паркирани в близост до произшествието. Пострадали няма. Причините за произшествието са в процес на установяване.

 

На 25 май в 19,58 часа е получен сигнал за пожар в къща, в новозагорския кв. „Шести“. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 100 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество. Спасена е сградата. Най-вероятната причина за пожара е детска игра с огън в подпокривното пространство.

 

Екип на РСПБЗН-Котел е отводнявал избено помещение на архитектурния паметник „Галатанско училище“ в град Котел. Сигналът е получен на 25 май в 13,25 часа. Няма причинени материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев