Сливен, кратки вечерни новини, 24.11.2022 г., четвъртък

Сливен
24.11.2022 / 16:00

В Сливен има интерес към програмата за саниране и Общината подкрепя сдруженията на собствениците максимално повече от тях да кандидатстват, за да има повече санирани и енергийно ефективни сгради.

Поредни ремонтни дейности по част от инфраструктурата на града започва Община Сливен, става въпрос за цялостна подмяна на тротоарните настилки около входа на Диагностично-консултативен център 2 /ДКЦ-2/ - бившата Трета поликлиника в Сливен.

Община Сливен сезира Районното управление на МВР за нарушение, извършено от водач на автомобил по бул. „Хаджи Димитър“ в центъра на града – той е блъснал с колата си поставените вертикално знаци за път с предимство и за пешеходна пътека, при което е увредил съоръжението.

През третото тримесечие на 2022 г. общият брой на заетите лица в област Сливен е 74.6 хил., от които 43.5 хил. са мъже, а 31.1 хил. са жени.

Сектор „Пътна полиция” – Сливен продължава своите обучителни беседи по безопасност на движението в училища и детски градини в град Сливен и областта.

На 25 ноември /петък/ в Сливен ще гостува Александър Пулев – министър на иновациите и растежа.

На 26 ноември /събота/ от 10:30 ч. във Военен клуб Сливен ще се открие V-ят Фестивал на музикалните и танцови формации към военните клубове „Есен по ноти 2022″.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев