Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.09.2022 г.

---
30.09.2022 / 10:03

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 29.09.2022 г. до 06,00 часа на 30.09.2022 г.

 

Сливен: Издирван мъж е задържан при специализирана операция в малките населени места, обслужвани от РУ-Сливен. На 29 септември служители на сектор „Криминална полиция“ и участъци „Петолъчка“ и „Запад“ са извършили множество проверки на лица, превозни средства, търговски обекти, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, заложни къщи и частни домове в селата Крушаре, Сотиря и Тополчане. Операцията е с цел противодействие на конвенционалната престъпност, пресичане и предотвратяване на престъпления против избирателните права на гражданите и установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата. На вход и изход от селата са извършвани проверки на превозни средства и водачи за регистрация, застраховка „Гражданска отговорност“, правоспособност и употреба на алкохол и/или наркотични вещества. Констатирани са 11 нарушения на ЗДвП, съставени са 4 акта и 7 глоби с фиш.

В хода на операция е задържан 40-годишен мъж от град Шивачево, издирван за кражба от вилен имот в град Сливен. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан с полицейска мярка за 24 часа, като работата по досъдебното производство продължава.

По време на операцията са съставили 9 протокола за предупреждение по ЗМВР на лица, за отговорността им по чл.167-169 от НК, във връзка с нарушения на избирателното законодателство.

 

В началото на тази седмица криминалисти на РУ-Сливен са задържали мъж на 28 години и 25-годишна жена, извършвали кражби в хранителни магазини. В хода на работата по случая и доказване на цялостната им престъпна дейност е установено, че двамата са отговорни за редица кражби на скъпи стоки- алкохол, козметика и хранителни продукти. Кражбите са извършвани предимно от големи магазини и хипермаркети на територията на град Сливен. За извършените престъпления са образувани досъдебни производства. Работата по случая продължава.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 29 септември, около 21,50 часа, на ул. „Желю войвода“ в град Сливен е извършена проверка на 18-годишен младеж от същия град . В него е намерено и иззето пликче, съдържащо суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Момчето е задържано за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РСПБЗН в Сливен, Нова Загора и Твърдица са ликвидирали своевременно пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети, в град Сливен/ м.т Св.Георги, бул. „Цар Симеон“/, новозагорското село Пет могили и кв. „Козарево“ в Твърдица.

Още снимки от новината

---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев