5 съвета от AMD за ускоряване на иновациите

AMD-logo
29.09.2022 / 10:05

Много организации пренебрегват инвестициите в нов хардуер, например обновяване на сървърите, поради страх от първоначалните разходи, но липсата на ъпгрейд често може да доведе до по-високи капиталови и оперативни разходи. Това означава, че ежедневните разходи, свързани с остарелия хардуер, могат бързо да надхвърлят първоначалната инвестиция, необходима за нова система.

 

Повишените разходи не са единствената потенциална последица от отказа от надграждане. Фирмите, които използват по-нови системи, имат по-добър шанс за достъп до технологии като изкуствен интелект (AI) и Big Data Analytics (BDA), които могат да им позволят да вземат решения по-бързо, да получават разширени анализи и увеличат производителността. Така организациите, които продължават да работят с по-стари системи, рискуват да изостанат от своите конкуренти, и дори за загубят клиентите, които търсят по-модерни услуги.

 

1. Цена

 

Естествено, един от най-важните фактори за компаниите, които забавят или спират хардуерния ъпгрейд, е цената, но организациите също трябва да вземат предвид цената на бездействието.

 

Може да изглежда скъпо да направите основно обновяване на дигиталната среда, като преминаване към нов локален хардуер или преход от наследена инфраструктура към модели на потребление на услуги като SaaS (Сървър като услуга). Въпреки това, след като една организация се подложи на такава промяна, оперативните разходи вероятно ще намалеят. Например надграждането до системи с голям брой ядра, захранвани от процесори AMD EPYC™, не само може да намали необходимостта от ИТ управление и редовна поддръжка, но и възможност за обслужване на повече клиенти и натоварвания, и да се намали общия брой сървъри, съответно редуцира потреблението на електроенергия за захранване и охлаждане на новите системи.

 

Нещо повече, надграждането до AMD EPYC™ - което се използва широко сред облачните платформи като Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure и Google Cloud - също позволява на фирмите да се възползват от модели на услуги като SaaS, IaaS и хибриден облак, като на свой ред намалява капиталовите ви разходи. По този начин е възможно компаниите да намалят годишните разходи до 52%, да използват 63% по-малко лицензи за VMware® vSphere и да получат 10% повече производителност на ядро чрез обновяване с 81% по-малко сървъри.

 

2. Производителност

 

Фирмите, които продължават да разчитат на остарял сървърен хардуер, могат да изпитват намаляване на производителността с течение на времето. Това не само може да доведе до по-бавни резултати, повече време на откази и потенциални пробиви в сигурността, но също така може да доведе до по-високи разходи за поддръжка.

 

Със съвременна система организациите могат да бъдат сигурни, че лошата производителност на сървърите и последствията, които произтичат от това ще останат в миналото.

 

Ето един потенциален сценарий. Опирайки се на стандартни бенчмарки за производителност като SPECrate®2017_int_base, дадена компания може да замени двадесет 4-годишни двупроцесорни сървъри използващи Intel® Xeon® E5-2699A v4 процесори със седем двупроцесорни машини с Intel Xeon Platinum 8380 чипове или със само пет двупроцесорни системи базирани на AMD EPYC™ 7763 процесори, с напълно съпоставима производителност.

 

С по-нов хардуер фирмите могат да разчитат на по-добри бизнес резултати. Например, да разполагат с по-бързи, по-гъвкави начини за управление на бизнеса, за популяризиране и намиране на клиенти онлайн, за предлагане на персонализирани услуги и продукти и др.

 

3. По-ниско потребление на енергия

 

Замяната на остаряла или неефективна технология не само може да намали въглеродните емисии и количеството генерирана топлина, които центровете за данни произвеждат, и съответно необходимото системно охлаждане, но също така може да намали разходите за експлоатация.

 

Процесорите AMD EPYC™ захранват най-енергоефективните x86 сървъри, като помагат на бизнеса да сведе до минимум въздействието върху околната среда от операциите на центровете за данни, като същевременно постига целите за устойчивост.

 

4. Сигурност

 

Ако разчитате на остарял хардуер, това не само може да доведе до по-висока консумация на енергия, но също така може да увеличи вероятността вашата компания да бъде пробита. Например, пред 5 години хардуерът не е бил проектиран да се справя така ефективно с високорисковите работни задачи и предизвикателствата пред сигурността, с които сега го натоварваме, което означава, че организациите, използващи остарели сървъри, рискуват да станат жертва на хакери и да нарушат разпоредбите за поверителност на данните.

 

Съвременният сървърен хардуер обаче е създаден, за да се справи с непрекъснато нарастващата вълна от заплахи за киберсигурността. Процесорите AMD EPYC™, например, разполагат с вграден процесор за защита, който помага да се предостави нивото на сигурност, което бизнес потребителите очакват, както и допълнителни функции, за да се гарантира, че чувствителните данни са в безопасност.

5. Иновации

 

Благодарение на най-новите технологии, организациите могат да вземат решения за части от секундата въз основа на огромно количество обработени данни. За да спечелите това конкурентно предимство, трябва да сте сигурни, че работите ефективно и един от ключовите компоненти да работите по-интелигентно, а не по-трудно, е използването на модерна инфраструктура. Ако продължите да разчитате на стареещи системи, може да се окажете, че изоставате от конкурентите си, що се отнася до иновациите.

 

Благодарение на големия брой ядра и скалируемостта на 3-то поколение AMD EPYC™ сървъри, базирани на процесори, бизнесите са в състояние лесно да хостват приложения като машинно обучение (ML) и научно моделиране и да се възползват максимално от новите възможности на изкуствения интелект (AI) , високопроизводителните изчислителни стеди (HPC) и анализа на данни.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев