Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.09.2022 г.

ОДМВР-Сливен
26.09.2022 / 10:27

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 23.09.2022 г. до 06,00 часа на 26.09.2022 г.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 26 септември, в 03,10 часа, е извършена проверка на 30-годишен мъж от град Сливен. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Трима водачи на леки автомобил са хванат ида управляват с концентрация на алкохол над 1,2 промила, като показателите на двама от тях са били над 2,00 промила. Проверките са извършени в рамките на операция по пътна безопасност през почивните дни на територията на община Сливен.

На 23 септември на главен път І-6, в посока село Блатец, е спрян за проверка лек автомобил „Land Rover“, управляван от водач на 52 години от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 25 септември в сливенския квартал „Българка“ е спрян за проверка лек автомобил

„БМВ“, управляван от водач на 31 години от град Сливен. Проверката за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 25 септември на ул. „Добри Чинтулов“ в град Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Дачия“, управляван от водач на 43 години от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Служители на РУ-Сливен работя по заявление за причинени материални щети по прозорците и сградата на заведение в сливенския квартал „Клуцохор. Сигналът е получен на 23 септември.Нанесената щета е в процес на установяване. Извършен е оглед, предприети са оперативни и процесуално-следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: За кратко време криминалисти на участък „Шести“ към РУ-Нова Загора са разкрили кражба и са задържали извършителя. На 23 септември, около 10,00 часа, е получен сигнал за извършена домова кражба от къща на ул. „Роза“ в град Нова Загора. Заявена е кражба на кафе машина. Малко по-късно през деня извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявен мъж на 28 години от Нова Загора. Откраднатата вещ е намерена и върната на собственика. По случая е образувано досъдебно производство.

 

41-годишен мъж от село Богданово, водач на лек автомобил „ Land Rover“, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена от полицейски екип на 23 септември, на ул. „Цар Освободител“ в град Нова Загора, по време на специализирана операция по пътна безопасност. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

43-годишен мъж от град Нова Загора, водач на лек автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 24 септември, около 04,40 часа, в град Нова Загора, при операция по пътна безопасност. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

В РУ-Нова Загора е образувано бързо производство за управление на лек автомобил с поставени регистрационни номера, издадени за друго превозно средство. Проверката е извършена в град Нова Загора на 26 септември. В 01,40 часа е спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 23 години от град Нова Загора. Полицейските служители установяват, че регистрационните номера са издадени за лек автомобил „Опел Вектра“.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел. На 24 септември, в 18,30 часа, в град Котел е извършена проверка на 32-годишен мъж от село Трапоклово, общ. Сливен, водач на лек автомобил „Мерцедес“. В него са намерени и иззети станиолови топчета, съдържащи суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. Мъжът е отведен в РУ-Котел е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН -Сливен са се отзовали на 5 сигнала в дните от 23 до 26 септември. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци – 2 от екипи на РСПБЗН-Сливен и 3 от РСПБЗН- Нова Загора.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев