На 19.09.2022 Владислав Панев, председател на Зелено движение (част от ДБ) беше на гости в Сливен и се срещна с представители на бизнеса

На 19.09.2022 Владислав Панев, председател на Зелено движение  беше на гости на в Сливен и се срещна с представители на бизнеса
21.09.2022 / 09:56

От земеделие, през фотоволтаици, рециклиране и софтуер до ресторантьорство и медии бяха представените бизнеси. Имаше оплаквания и обсъждане на проблеми, но повече беше оптимизмът и усещането, че Сливен и България имат потенциал.

 

Икономическата обстановка - инфлация и високи цени на енергентите. проблемите на малкия бизнес - тежка регулация, труден достъп до кредит, режим за собствени енергийни източници - все важни и наболели теми.

 

Владислав Панев доказа своята ангажираност с проблемите на бизнеса като внесе и подкрепи няколко законопроекта - за вдигане прага на ДДС, за облекчаване процедурите за присъединяване на фотоволтаици, за допускане обработката на индустриален коноп и други последното народно събрание.

 

Тъй като Николай Сиджимов, водачът на листата на Демократична България в Сливен, има доказан опит в успешни проекти и програми в подкрепа на бизнеса в региона, разговорът вървеше леко - като сред съмишленици.

 

Всички бяха единодушни, че разумният избор е да се създаде координация между местни институции, местен бизнес и представители в 48-то НС за максимално използване на възможностите. И по плана за възстановяване и устойчивост, и по оперативните програми и по облекчаване условията за нови, иновативни идеи за бизнес в Сливен и региона.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев