AMD оптимизира графичната производителност на ват без да ощетява геймърите

AMD-logo
21.09.2022 / 09:33

21 септ. 2022 г. – В своя блог публикация AMD съобщи за усилията, които се полагат в посока на ефективното използване на енергията в графичните подсистеми, задоволявайки същевременно нарастващите изисквания за все по-голяма производителност в игрите.

 

По-добрите енергоефективни графични решения осигуряват големи предимства за геймърите, като генерират по-малко топлина и позволяват по-тиха работа без необходимост от все по-големи охлаждащи системи. Те също помагат да се намалят общите разходи за притежание с по-малки годишни разходи за енергия, премахвайки и необходимостта геймърите да купуват захранващи устройства от по-висок клас, за да поддържат енергоемки графични карти.

 

Като единствена компания в света, разработваща както високопроизводителни CPU, така и графични процесори, AMD използва наученото ot инженерните екипи, за да оптимизира производителността и ефективността на графичните карти от серията Radeon RX 6000, предлагайки до 123% повече „кадри в секунда на ват“ от конкурентните предложения.

 

Освен това, предстоящата AMD RDNA 3 архитектура обещава да бъде най-ефективната графична архитектура на AMD досега. С иновативен чиплет дизайн, 5nm технологичен процес и AMD Infinity Cache от следващо поколение с ниска консумация на енергия, RDNA 3 е на път да предостави около 50% подобрение на производителността на ват спрямо вече впечатляващата RDNA 2 архитектура. Тези оптимизации ще позволят на геймърите да се насладят на върхова производителност в игрите с по-хладни, по-тихи, енергийно спестяващи системи за игри.

 

Допълнителна информация ще намерите в блога на AMD тук:

https://community.amd.com/t5/gaming/advancing-performance-per-watt-to-benefit-gamers/ba-p/545586

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев