Мобилните процесори AMD Ryzen 7020 осигуряват висока производителност и дълъг живот на батериите в съвременните лаптопи

Мобилните процесори AMD Ryzen™ и Athlon™ от 7020 серия
21.09.2022 / 09:31

— Ноутбуци с AMD Ryzen and Athlon 7020 серии се очакват от Acer, HP и Lenovo през четвъртото тримесечие на 2022 г.—

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ – 20 септ. 2022 г. – Днес AMD (NASDAQ: AMD) представи новите серии Ryzen™ 7020 и Athlon™ 7020 процесори, осигуряващи перфектния баланс между производителност, производителност и бърза реакция на мобилните систем. Базирани на архитектура „Zen 2“ на ядрото и с AMD RDNA™ 2 графика, Ryzen и Athlon 7020 предоставят отлична ежедневна производителност и до 12 часа живот на батерията, така че потребителите да могат да извлекат максимума от своя лаптоп.

 

„AMD направи революция в тънките и леки лаптопи с ненадмината производителност и безкомпромисен живот на батерията“, каза Саид Мошкелани, старши вицепрезидент и генерален мениджър на Client Business в AMD. „Ние сме толкова развълнувани да пренесем всичко, което потребителите очакват от премиум лаптопите, към масовия пазар на ноутбуци с новата серия Ryzen 7020 и Athlon 7020 мобилните процесори. На всяко ценово ниво потребителите трябва да се чувстват уверени, че получават възможно най-доброто изживяване с AMD.“

 

Процесорите AMD Ryzen и Athlon от 7020 серия за мобилни компютри

Създадени по усъвършенствана 6nm производствена технология на TSMC, новите процесори Ryzen и Athlon 7020 за мобилни устройства предлагат перфектния баланс от скорост, стил и издръжливост. С интелигентно управление на батерията и специален хардуер за възпроизвеждане на видео и аудио, системите използващи Ryzen и Athlon 7020 чипове са идеални за видеоконференции и сътрудничество, продуктивност в офиса и многозадачност, и свързване със семейството и приятелите, когато сте у дома или в движение.

 

Над 90% от анкетираните потребители на лаптопи казват, че за тях е важно „да са в движение“ с тяхната система и средно използват лаптопите си на батерия по три часа на ден. Почти една трета от анкетираните прекарват до десет часа на ден на захранване от батерията. Комбинацията от TSMC 6nm технология и иновативната Ryzen 7020 архитектура позволяват на процесорите AMD Ryzen да осигурят първокласен живот на батерията в масовите системи – до 12 часа без захранване.

 

Благодарение на графичната архитектура AMD RDNA 2, процесорите AMD Ryzen и Athlon 7020 за мобилни устройства поддържат до 4 дисплея, захранвани от вградената графика Radeon™ 610M, с разширена поддръжка за декодиране за поточни предавания с висока разделителна способност.

 

Системите, включващи процесори от серия Ryzen и Athlon 7020, са готови за Windows 11 и включват процесор за сигурност Microsoft Pluton за пълна поддръжка на функциите за защита на Windows 11. Новите процесори се предлагат и с нова модерна платформа и поддръжка на усъвършенствани технологии, включително:

• Съвременен стендбай режим

• Събуждане с глас

• Бързо зареждане

• Бърза LPDDR5 памет

 

Ноутбуци с Ryzen и Athlon 7020 серия мобилни процесори се очаква да бъдат достъпни от глобалните OEM партньори на AMD, включително Acer, HP и Lenovo, от началото на Q4 2022. Цените на тези системи ще започват от $399 щатски долара (крайни цени в САЩ).

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев