Седмицата в ЕП: 19 – 25 септември 2022 г.

Европейският парламент
19.09.2022 / 10:50

Външни парламентарни дейности, делегации на парламентарни комисии

В Брюксел не са насрочени парламентарни заседания, тъй като седмицата е определена за делегации на комисии, които провеждат посещения по теми, попадащи в обхвата на тяхната компетентност.

Бежанци от Украйна / Полша и Румъния. Делегация на комисията на ЕП по граждански свободи (LIBE) ще пътува до Варшава и Букурещ, като ще посети и погранични пунктове на двете държави с Украйна, и ще се срещне с представители на правителствата, местните органи, както и с организации на гражданското общество, агенции на ЕС и международни организации, работещи с бежанци. Членовете на ЕП ще посетят граничните контролно-пропускателни пунктове и приемните центрове, създадени за украинските бежанци (от понеделник до четвъртък).

Незаконно използване на шпионски софтуер / Полша. Членовете на ЕП от анкетната комисия на ЕП относно използването на шпионски софтуер (PEGA) ще посетят Варшава, където ще се срещнат с членове на извънредната комисия на Сената на Полша по въпросите на Пегас, експерти по сигурността, жертви на шпионски софтуер, журналисти, служители на НПО и експерти от академичните среди (от понеделник до сряда).

Търговия / Австралия и Нова Зеландия. Делегация на комисията по международна търговия (INTA) ще пътува до Австралия и Нова Зеландия, за да се информира относно текущите търговски преговори с Канбера и финализираните търговски преговори с Уелингтън. Евродепутатите ще се срещнат с министри, заместник-министри, НПО и представители на бизнеса и синдикатите (от понеделник до петък).

 

COVID-19 / Нидерландия и Германия. Делегация на специалната комисия на ЕП относно пандемията от COVID-19 (COVI) ще посети Европейската агенция по лекарствата (EMA) в Амстердам, Нидерландия и централата на Бионтех (BioNTech) в Майнц, Германия. Членовете на ЕП ще обменят мнения с директора на EMA, Емер Кук, и експерти относно ролята на агенцията по време на пандемията. Те ще научат повече за иРНК технологията и нейния потенциал по време на посещение в лабораториите, в които се проведе разработването на ваксината срещу COVID-19 Комирнати (Comirnaty) (вторник и сряда).

Отношенията между ЕС и САЩ в областта на политиките относно цифровите технологии и дружественото право. Делегация на комисията по правни въпроси (JURI) ще се срещне с американски законодатели, правителствени служители, регулаторни агенции на САЩ, представители на гражданското общество, академичните среди и мозъчни тръстове по теми от общ интерес, свързани с изкуствения интелект, правата върху интелектуалната собственост, корпоративната надлежна проверка, защитата на околната среда чрез наказателното право, както и по стратегически съдебни производства, насочени срещу участието на обществеността (SLAPPs), и др. (от понеделник до петък).

Изложба на фондация "Уърлд прес фото" (World Press Photo Foundation). Европейският парламент ще бъде домакин на изложба на фондация "Уърлд прес фото" (World Press Photo Foundation), озаглавена „ICONIC: Защита на свободата и демокрацията от 1955 г. насам“ (четвъртък).

Програма на председателя на ЕП. В четвъртък председателят на Парламента Роберта Мецола ще се срещне с председателя на испанския Сенат Андер Хил в Брюксел.

 

Допълнителна информация

 

Седмична програма

https://www.europarl.europa.eu/news/bg/agenda/weekly-agenda

Пресслужба на Парламента

https://www.europarl.europa.eu/news/bg/press-room/contacts

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев