Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 19.09.2022 г.

ОДМВР-Сливен
19.09.2022 / 10:14

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 16.09.2022 г. до 06,00 часа на 19.09.2022 г.

 

Сливен: Нерегламентирана продажба на златни накити е установена при операция на Икономическа полиция и РУ-Сливен, съвместно със служители на Комисията за защита на потребителите- Бургас. Акцията е проведена на 16 септември в сливенския квартал „Надежда“ с цел противодействие на закононарушения, свързани с продажбата и разпространението на стоки с търговски марки, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. В заложна къща в квартала е установена нерегламентирана продажба на златни накити, носещи лога на световни марки, обект на авторско право. При проверката се установява, че част от накитите са без наличие на български държавен знак, за което е ставен акт от служители на КЗП-Бургас. От обекта са иззети 36 бр. накити с общо тегло около 296,86 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Съвместните проверки на ловци от служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен продължават. На 18 септември е извършен контрол на ловци, излезли на ловен излет в землищата на селата Филаретово, Жеравна, Ябланово и Градец, относно правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. По време на проверките не са установени нарушения.

 

На 16 септември, в 15,05 часа, в РУ-Котел е получен сигнал за пътно произшествие. На път І-7, в района на разклона за полигон „Нова село“ лек автомобил „Опел Корса“, управлява от водач на 43 години от град Котел, се е ударил с мотоциклет „Ямаха“, управляван от водач на 49 години от град Сливен. При удара е пострадал мотоциклетистът. Той е откаран за преглед и лечение в болнично заведение в град Сливен. Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил, извършена на място, е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев