Деян Дечев: Ще бъде добре сливенското лоби в следващия парламент да се обедини поне около част от приоритетите за нашата област

Деян Дечев
16.09.2022 / 12:55

Водачът на листата с кандидати за народни представители на Коалиция „БСП за България“- Деян Дечев в 21 МИР Сливен преди години, в качеството си на общински съветник, беше предприел важна стъпка, касаеща проблемите в образованието в област Сливен и демографската криза. Той предложи за гласуване от Общинския съвет в Сливен предоставяне на еднократна финансова помощ на образовани родители при раждане на дете. Идеята му не срещна подкрепа. „На други места подобни предложения се бяха приели и областите само печелят от това“, припомни Дечев на инициирана среща от областният управител Минчо Афузов, на която бяха поканени всички водачи на сливенски листи. На тази среща, която се състоя днес в Пресклуба на БТА, бяха представени основни проблеми и приоритети на Сливен и региона, които не търпят отлагане. Водачът на червената листа съобщи, че преди началото на предизборната кампания от БСП са направили социологическо проучване с жителите на областта. В анкетата от партията са били посочили няколко основни проблема като лошо качество на инфраструктура, липса на достатъчно работни места, ниски доходи и проблеми във ВиК - сектора. Отговорите, които са получили, са откроили достатъчно ясно основните приоритети за коалицията. Това са завършването на пречиствателните станции за питейни и отпадни води, ремонт и рехабилитация на основния път Сливен – Елена, използване на потенциала на Сливенски минерални бани.

 

„Проблемите в област Сливен са много, но все пак всички ние трябва да се съобразяваме с това какво ще бъде правителството, какъв хоризонт на работа ще има. Ще бъде добре сливенското лоби в следващото Народно събрание да успее да защити поне част от приоритетите, около които приемаме, че можем да се обединим. Естествено като приемем, че на този етап всичко е много относително и е въпрос на други разговори след 2 октомври.“, заяви на срещата с други представители на сливенски листи, медии и областна администрация Деян Дечев.

 

Коалиция „БСП за България“ се явява с номер 28 в интегралната бюлетина на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев