AMD стана член-основател на фондацията PyTorch насочена към широкото прилагане на изкуствения интелект и машинното самообучение

AMD-logo
13.09.2022 / 09:29

— Компанията ще предостави своя опит и възможности в областта на изчислителните модули и отворения софтуер —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ, 12 септември 2022 г. — AMD (NASDAQ: AMD) съобщи, че се присъединява към новосъздадената фондация PyTorch като член-основател. Институцията ще бъде част от нетърговската Linux Фондация и ще движи напред широкото приемане на инструменти от областта на изкуствения интелект (AI), поддържайки екосистема от проекти с отворен код с PyTorch – софтуерната рамка за машинно самобучение (Machine Learning, ML) създадена и развивана първоначално от Meta.

Като член-основател, AMD се присъединява към други в индустрията, за да даде приоритет на непрекъснатия растеж на жизнената общност на PyTorch. Подкрепен от иновации като отворената софтуерна платформа AMD ROCm™, ускорителите AMD Instinct™, адаптивните SoC и CPU, AMD ще помогне на фондацията PyTorch, като работи за демократизиране на най-съвременните инструменти, библиотеки и други компоненти, и направи тези ML иновации достъпни за всеки.

 

AMD движи напред AI и ML

AMD е уникално позиционирана със своето широко продуктово и софтуерно портфолио, за да помогне на клиенти и партньори да разработят и внедрят приложения с множество форми на AI от облака и предприятието, до edge платформи и крайни компоненти. С разнообразен набор от хардуер, включително AMD Instinct и Alveo ускорители, адаптивни SoC и CPU, AMD може да поддържа голямо разнообразие от широко разпространени AI и ML модели, от малки крайни точки до широкомащабно обучение и работни натоварвания.

AMD също така работи широко с отворената AI общност, за да популяризира и разшири възможностите за машинно и дълбоко обучение и оптимизации. Vitis AI предоставя цялостна платформа за разработка на AI решения за адаптивни SoC на AMD и ускорители на центрове за данни Alveo. Vitis AI се включва в общите инструменти за разработчици на софтуер и използва богат набор от оптимизирани библиотеки с отворен код, за да даде възможност на разработчиците на софтуер да включат ускорение на машинното обучение като част от техния софтуерен код.

Отворената софтуерна платформа ROCm™ непрекъснато се развива, за да отговори на нуждите на AI/ML и HPC общността. С най-новата версия на ROCm 5.0, разработчиците имат достъп до готови AI контейнери на AMD Infinity Hub, усъвършенствани инструменти, опростена инсталация, и могат да очакват намалено време за стартиране на ядрото и по-бърза производителност на приложенията. Освен това с най-новата версия на PyTorch 1.12 поддръжката на AMD ROCm™ премина от бета на стабилна. Можете да прочетете повече за това тук.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев