Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 12.09.2022 г.

ОДМВР-Сливен
12.09.2022 / 10:55

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 09.09.2022 г. до 06,00 часа на 12.09.2022 г.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители от участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен при ежедневния обход на обслужваната територия. На 9 септември, около 20,50 часа, в местност „Рамануша“ край Сливен, е извършена проверка на лек автомобил „БМВ“. В автомобила са намерени и иззети две опаковки, съдържащи суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. Трима са задържани с полицейска мярка да 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Сливен. На 12 септември, около 03,00 часа, в сливенския квартал „Сини камъни“ е извършена проверка на 22-годишен мъж от същия квартал. В него е намерено и иззето бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

33- годишен мъж от град Сливен е задържан за бракониерство и незаконно притежавано оръжие. На 11 септември, в 09,00 часа, е получен сигнал за мъж, който без надлежно разрешително е убил две диви животни / сърни/. Той е хванат в местността „Узун Баир“ на територията на Държавно ловно стопанство в землището на село Бала от концесионера на обекта. Полицейските служители установяват, че оръжието, с което са убити животните, не е регистрирано по надлежния ред. 33-годишният мъж е отведен в РУ-Сливен и задържан с полицейска мярка за 24 часа. Оръжието е иззето. Работата по случая продължава от служители на участък „Запад“ към РУ-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

Водач на лек автомобил, употребил алкохол над 1,2 промила и управление на нерегистрирани превозни средства са установили полицейски служители при ежедневния контрол по пътна безопасност през почивните дни.

На 11 септември, около 02,50 часа, екип на РУ-Сливен, в района на кръстовище „Петолъчка“ спира за проверка лек автомобил „Опел Зафира“, управляван от мъж на 50 години от град Котел. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Водачът е задържан. По случая е образувано бързо производство.

На 9 и 10 септември е установено управление на два нерегистрирани електрически мотопеда- в град Сливен и село Тополчане. По случаите са образувани бързи производства.

 

На 9 септември е получен сигнал за повредено имущество от служител в игрална зала за хазарт в сливенския квартал „Българка“. На 9 септември, около 02,20 часа, неизвестен извършител е унищожил дисплей на игрален автомат. Нанесената щета е на стойност около 900 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел. На 9 септември, около 23,40 часа, в град Котел е извършена проверка на 26-годишен мъж от същия град. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Незаконно отглеждане на канабис в частен имот са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора. При проверка на адрес в село Баня са намерени и иззети 6 броя растения от рода на конопа. При теста растенията са реагирали на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев