Сливен, кратки вечерни новини, 09.09.2022 г., петък

Сливен
09.09.2022 / 16:00

Община Сливен възстанови поредното детско съоръжение, станало обект на вандализъм. Този път става въпрос за елемент – късата пързалка от новата детска площадка в кв. „Младост“.

Сливенският художник и график Веселин Дамянов-Вес участва в престижен международен конкурс за малка графика и екслибрис в който спечели първа награда, златен медал, диплом и парична премия.

При голям интерес, на 8 септември, в галерия „Димитър Добрович“ бе открита съвместната изложба на Иван Кирков и Атанас Парушев – Шока „Дух и (с)мисъл“.

От ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ призоват парите за цветя на 15 септември да отидат в подкрепа на болна жена и за затрудненията, които ще имат на прага на 15 септември учениците от едно от наводнените подбалкански села – с. Каравелово.

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 8 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

В навечерието на новата учебна година областният управител Минчо Афузов проведе работна среща с началника на Регионалното управление на образованието (РУО) г-жа Кристиана Добрева – Станкова.

Безплатни прегледи за туберкулоза ще се извършват от 8:00 до 12:00 часа от 12 до 23 септември, включително, в сектора по фтизиатрия към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен /до Отделението по инфекциозни болести/.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев