"Това е Европа": Финландският министър-председател Санна Марин ще направи обръщение към евродепутатите

Европейският парламент
10.09.2022 / 08:30

Във вторник сутринта министър-председателят на Финландия Санна Марин ще сподели вижданията си за настоящата ситуация и бъдещата посока на развитие на Европа.

Пленарното обръщение на министър-председателя ще бъде последвано от кръг от отговори от страна на лидерите на политическите групи. Това ще бъде шестият дебат на тема "Това е Европа", който ще се проведе в Европейския парламент; в предишните издания са участвали министър-председателят на Естония Кая Калас през март, министър-председателят на Италия Марио Драги през май и министър-председателят на Ирландия Майкъл Мартин и министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович съответно на първата и втората пленарна сесия през юни и министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис (през юли).

Преди да се обърне към пленарната зала, Санна Марин и председателят на ЕП Роберта Мецола ще проведат двустранна среща. Съвместната пресконференция е насрочена за 13.00 ч. (българско време)

Санна Марин е министър-председател на Финландия от декември 2019 г. насам. Тя е била председател на градския съвет на Тампере от 2013 до 2017 г., депутат от 2015 г. и министър на транспорта и комуникациите на Финландия между юни и декември 2019 г.

Процедура: ключов дебат

Дебат: вторник, 13 септември, 10:30 ч.

 

Официален уебсайт на Службата на министър-председателя на Финландия https://vnk.fi/en/frontpage

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев