Състояние на Европейския съюз: дебат с Урсула фон дер Лайен

Европейският парламент
09.09.2022 / 09:12

В сряда в 10.00 ч. (българско време) председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен ще произнесе речта си за състоянието на Европейския съюз пред Парламента, последвана от дебат.

 

Урсула фон дер Лайен ще очертае резултатите от работата на Комисията през изминалата година и предстоящите ѝ планове, по-специално по отношение на солидарността на ЕС с Украйна, санкциите срещу Русия, мерките за осигуряване на енергийните доставки на ЕС и ограничаване на зависимостта му от руските изкопаеми горива, както и настоящите скокове на цените на енергията. Тя ще се съсредоточи и върху Eвропейския зелен пакт и зеления преход, върху цифровизацията, реакцията на ЕС на пандемията от COVID-19 и планирането за бъдещи пандемии, както и върху европейския план за възстановяване NextGenerationEU.

 

В отговорите си членовете на ЕП ще оценят работата на Комисията и нейните планове за следващата година, като наред с това ще представят и собствените си виждания и предложения. Годишният дебат за състоянието на ЕС дава възможност на членовете на ЕП да оценят внимателно резултатите и приоритетите на Европейската комисия и да допринесат за определянето на политическите насоки на ЕС.

 

Контекст

 

Дебатът за състоянието на Европейския съюз е ключов момент, който демонстрира отчетността на Европейската комисия пред демократично избраните представители на ЕС и спомага за изграждането на по-прозрачен и демократичен Съюз.

 

Дебат: сряда, 14 септември

 

 

Дебатът за състоянието на ЕС през 2022 г.: как да го проследите

https://www.europarl.europa.eu/news/bg/headlines/eu-affairs/20220823STO37802/debatt-za-sstoianieto-na-es-prez-2022-gh-kak-da-gho-prosledite

 

Уебстраница на Комисията

https://state-of-the-union.ec.europa.eu/index_en

 

Мултимедиен сайт на ЕП

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/package

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев