Сливен, кратки вечерни новини, 02.09.2022 г., петък

Сливен
02.09.2022 / 15:52

С концерт в зала „Сливен“ Спортно училище „Димитър Рохов“ отбеляза началото на учебната 2022/2023 г. – проявата е и жест на признателност от страна на учителския колектив и учениците към директора на училището Наташа Иванова по повод предстоящото й пенсиониране.

С церемония по издигане на националното знаме на Република България, в Сливен ще бъдат отбелязани на 6 септември 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Община Сливен започва изпълнението на Проект „Предоставяне на социални услуги в Кризисен център и Център за временно настаняване на бездомни лица.“ по ОП РЧР 2014-2020 г.

Младите таланти от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“-Сливен и гостите от Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“ представиха спектакъл, включващ танци и сложни акробатични елементи.

Бюлетината в Сливен ще е с една партия по-малко, тъй като „Национално движение „Единство“ не са регистрирали листи в 21 МИР-Сливен.

По случай предстоящия национален празник – 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, с безплатен вход ще работят два от музейните обекти на Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" Сливен – това са Първата държавна текстилна фабрика на Балканите и в къща-музей "Хаджи Димитър".

Орлин Горанов гостува в Сливен с концерта "Отражения" – музикалната проява ще се състои на 15 септември в зала „Сливен“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев