Сливен, кратки вечерни новини, 01.09.2022 г., четвъртък

Сливен
01.09.2022 / 15:59

През 2022 година се навършват 45 години от началото на организираните тренировки по джудо в града на Стоте войводи – Сливен, по този повод на 10 септември се организира среща на всички бивши джудисти, треньори и деятели, която ще се проведе в ресторант „Спорт палас“ гр. Сливен, до зала „Младост“ – стадиона.

Федерацията по колоездене предлагат Евгений Балев да стане Почетен гражданин на Сливен.

В рамките на законоустановения срок – 17:00 часа на 30.08.2022 г., в Районната избирателна комисия в Сливен са регистрирани 27 листи на политически партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.

Община Сливен бе домакин на обучение, свързано с новите моменти в приложението на декларациите по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /ЗПКОНПИ/ в местното самоуправление.

Церемония по издигане на националното знаме на Република България, Благодарствен молебен за здраве и добруване и ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци ще се проведат на шести септември по повод 137 години от Съединението на България.

Празничен концерт ще изнесат на шести септември МТА „Браво“ при НЧ „Хаджи Димитър 1937“ и ДФА „Българче“ при ОУ „Христо Ботев“ и НЧ „Хаджи Димитър 1937“ – Сливен по повод 137 години от Съединението на България.

Изложба „Иван Кирков и Атанас Парушев-Шока. Дух и (с)мисъл.“ ще бъде открита на осми септември в Художествена галерия „Димитър Добрович“ Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев