AMD Pensando модули за обработка на данни осигуряват поддръжка на VMware vSphere 8 за информационните центрове

AMD logo
31.08.2022 / 10:43

— Високопроизводителната карта за разпределени услуги AMD Pensando мащабно навлиза в системи на доставчици на облачни услуги и корпоративни среди —

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ — 30 август 2022 г. — AMD (NASDAQ: AMD) съобщи, че AMD Pensando Distributed Services Card, базирана на технологично най-усъвършенствания в индустрията модул за обработка на данни (DPU) , ще бъде едно от първите DPU решения, което поддържа VMware vSphere® 8, достъпно от водещи производители на сървъри като Dell Technologies, HPE и Lenovo.

С нарастването на мащаба и сложността на приложенията за центровете за данни се увеличават и работните натоварвания и съответно изискванията към инфраструктурни и процесорни ресурси. VMware vSphere 8 има за цел да преосмисли ИТ инфраструктурата като композируема архитектура, като разтоварва процесора от инфраструктурните задачи - работа в мрежа, съхранение на данни и сигурност - чрез използване на новия енджин за разпределени услуги на vSphere (vSphere Distributed Services Engine). Това води до по-ефективно използване на ресурсите на централния процесор за бизнес функции и приложения, генериращи приходи.

Напълно програмируемият AMD Pensando DPU е в основата на това преминаване към софтуерно дефинирана инфраструктура. VMware vSphere Distributed Services Engine и AMD Pensando DPU могат да помогнат на клиентите да намалят оперативните разходи чрез обединяване на управлението на работното натоварване, подобряване на производителността чрез освобождаване на CPU ресурси и осигуряване на допълнителен слой на сигурност чрез изолиране на инфраструктурните услуги от работните натоварвания на сървъра. Първите клиенти на vSphere Distributed Services Engine, ускорени от AMD Pensando DPU, включват водещ доставчик на финансови услуги, хостинг на мулти-облачни решения и водеща компания за бизнес приложения.

 

„Производителността, ефективността и сигурността са неразделни компоненти на конкурентни предложения в облачните изчисления и хиперконвергираната инфраструктура“, каза Форест Нород, старши вицепрезидент и генерален мениджър, Data Center Solutions Group, AMD. „VMware vSphere 8, работеща на AMD Pensando DPU, е ключова стъпка в доближаването на индустрията до композируеми хардуерни системи и наистина всеобхватни хетерогенни изчисления. AMD е в уникална позиция в индустрията, за да осигури производителност, ефективност и сигурност с платформа за разпределени услуги, която в момента е внедрена при големи клиенти, включително Goldman Sachs, Microsoft Azure, NetAPP, IBM Cloud и Oracle Cloud.”

„Съвременните приложения въвеждат специфични изисквания за натоварване в инфраструктурата. Това доведе до необходимостта от преосмисляне на архитектурата на центъра за данни с основна поддръжка на ускорители като DPU,” каза Криш Прасад, старши вицепрезидент и генерален мениджър, VMware Cloud Platform Business, VMware. „С комбинирани решения, включващи VMware vSphere 8 с възможности на Distributed Services Engine и AMD Pensando DPU и EPYC CPU, клиентите могат да подобрят производителността на инфраструктурата, да увеличат сигурността и подкрепят еволюцията на облачната инфраструктура за съвременните приложения.“

VMware също така представи няколко нови функции към тяхната платформа за корпоративни среди, VMware vSphere 8. Задълбоченото сътрудничество между AMD и VMware продължава да предоставя сигурността, която клиентите очакват от набора от функции AMD Infinity Guard, включително AMD Secure Encrypted Virtualization ( SEV) и Secure Encrypted Virtualization – Encrypted State (SEV-ES) като технологични характеристики на процесорите AMD EPYC™. И накрая, VMware обяви най-новата актуализация на тяхното софтуерно дефинирано решение за съхранение на данни, vSAN 8. Процесорите AMD EPYC продължават да предлагат изключителна производителност за традиционни и следващо поколение работни натоварвания за VMware HCI, базирани на vSAN 8.

VMware vSphere 8 решения от Dell Technologies и HPE, ускорени с AMD Pensando Distributed Services Card, ще бъдат достъпни през идните месеци. Поддръжката на AMD EPYC процесорите за VMware vSphere 8 ще бъде достъпна с официалния старт на платформата.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев