Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26,08.2022 г.

ОД МВР - Сливен
26.08.2022 / 10:21

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 25.08.2022 г. до 06,00 часа на 26.08.2022 г.

 

Котел: Мащабна комплексна операция се провежда на територията на ОДМВР-Сливен. Целта е ефективно противодействие на наркоразпространението , престъпността срещу собствеността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, участъци, махали и квартали на територията на област Сливен.

На 24 август от екипи на РУ-Котел и Зонално жандармерийско управление-Бургас са осъществили контрол по пътна безопасност по метода широкообхватен контрол и акция по линия „Наркотици“, „Акцизи“ и упражняване на родителски контрол.

Проверени са 279 превозни средства, 357 лица, игрални зали, нощни заведения, търговски и други обекти, и частни домове. Констатирани са 55 нарушения на ЗДвП и ЗБЛД. Съставени са 18 акта и 37 фиша. Не са установени непълнолетни лица на обществени места след 22,00 часа без придружител.

Операцията продължава.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители в хода на продължаващата операция срещу наркоразпространението в град Сливен. На 25 август служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен са извършили процесуално-следствени действия в жилището на 22-годишен мъж от град Сливен. В дома му са открити и иззети около 60 грама листна маса и около 7 грама кристалообразно вещество. При теста иззетите вещества са реагирали на канабис и метамфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. Той е криминално проявен за същото престъпление. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти работя по две кражби, заявени на 25 август. На 24 август около 20,30 часа от игрална зала в град Сливен е откраднат мобилен телефон „Samsung Galaxy J3“. Сигналът е подаден от мъж на 66 години от град Сливен. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

За времето от 20,00 до 20,20 часа на 24 август, от зала на ул. „Великокняжевска“ в град Сливен, неизвестен извършител е откраднал 100 лева от дамска чанта, собственост на 35-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: 34-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена от екип на РУ-Нова Загора при операция по установяване на водачи, употребили алкохол и наркотични вещества. На 25 август, около 16,20 часа, е спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 34-годишен жител на село Ръжена, общ. Казанлък. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по опит за кражба от кооперацията в село Пет могили. Сигналът е получен на 25 август. През нощта неизвестен извършител е проникнал в сградата на кметството в селото и от помещения, стопанисвани от земеделската кооперация, е направил неуспешен опит да взломи метална ката. Извършен е оглед и процесуално-следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев