Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 19.08.2022 г.

Иззети са 40 килограма нелегален тютюн
19.08.2022 / 10:20

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 18.08.2022 г. до 06,00 часа на 19.08.2022 г.

 

Сливен: Нарушения с усвояване на средства от Европейски фондове са установени от служители на ОДМВР-Сливен. На 18 август е извършена специализирана операция съвместно със служители на технически инспекторат към Областна дирекция ДФЗ-Ямбол. Операцията е с цел установяване на нарушения и престъпления, свързани с усвояване на средства от Европейски фондове за развитие, предоставени на Република България. В хода на акцията са извършени проверки в обекти на територията на РУ-Сливен и РУ-Твърдица. В регистриран животновъден обект в село Селиминово проверяващите не са установили отглеждане на животни. В този обект за заявени и декларирани 180 животни /кози/ за подпомагане по директни плащания за стопанската 2022 година пред Държавен фонд „Земеделие“. По случая е образувано досъдебно производство и две проверки на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-ОДМВР-Сливен.

 

Икономическа полиция в Сливен с операция срещу нерегламентираната търговия с тютюневи изделия. Иззети са 40 килограма нелегален тютюн.

Акцията е осъществена на 18 август на територията на град Сливен. В частен дом в квартал „Надежда“ са намерени и иззети полиетиленови торби, съдържащи 40 килограма ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. По случая работят служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-ОДМВР-Сливен и участък „Надежда“- РУ-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

 

Притежание на наркотични вещества са установили полицейски служители от група „Охранва на обществения ред“ при РУ-Сливен. На 18 август, около 20,30 часа, при извършване на патрулна дейност в сливенския квартал „Сини камъни“ униформените са предприели действия по спиране и извършване на проверка на лек автомобил „Пежо 206“. Водачът не е изпълнил полицейското разпореждане, като не е спрял на подадения сигнал. Автомобилът е последван и спрян във вилната зона на града. При огледа в автомобила е намерено пликче, съдържащо кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Водачът е мъж на 22 години от град Сливен. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

61-годишен мъж от град Сливен е хванат да управлява лек автомобил „Опел“ след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 18 август, в 15,15 часа, в сливенския квартал „Българка“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Котел: На 18 август, около 18,20 часа, в село Пъдарево е възникнало пътно произшествие. Микробус „Мерцедес“, управляван от 42-годишен водач от град Силистра, е ударил внезапно излязло на пътното платно момиче на 3 години. Детето е откарано в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на водача са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: 44-годишен мъж от град Сливен, водач на товарен автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена при ежедневния контрол по пътна безопасност на 18 август, около 10,30 часа, в град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Още снимки от новината

Иззети са 40 килограма нелегален тютюн
---
---

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев