Най-голямото цирково шапито в България посрещна първите си гости

Най-голямото цирково шапито в България посрещна първите си гости
03.08.2022 / 14:35

Комплексът „ВелиЛенд“ очарова с атракциони, детски аквапарк и вълнуващи циркови спектакли

 

На 30 юли във Велинград отвори врати най-новото бижу на българската спа столица – атракционният комплекс „ВелиЛенд“. В сърцето му се намира циркът с най-голямото шапито в България. Първите гости на „ВелиЛенд“ станаха зрители на тържествен цирков спектакъл с богата и амбициозна програма. Приятели, партньори, медии и велинградчани заедно споделиха емоцията от новата дестинация за забавление, която е от национално значение по своя замисъл и мащаб и има потенциал да се превърне в точка за международен културен туризъм.

 

Разположен върху повече от 70 декара, „ВелиЛенд“ е планиран като културно-атракционен център и етно селище с най-впечатляващото цирково шапито в България, лунапарк, затворен детски център и конна база със затворена зала за конна езда с невиждано досега конно шоу.

 

„Идеята ни е да е предоставим възможност на деца и юноши да развиват двигателната си активност, докато се забавляват и учат нови неща,“ посочва Илия Кадинов, основател на „ВелиЛенд“. „Предвиждаме широк кръг развлечения за малки и големи, за да превърнем това място в притегателен център за изкуство и забавление без аналог в България. Проектът е смел и много мащабен и сме вдъхновени от подкрепата и възторжените отзиви на първите ни гости. Вярваме, че под нашето шапито ще се провеждат не само най-изумителните циркови шоу програми с артисти от цял свят, но и други бляскави събития. Предстои ни надграждането на комплекса с нови атракциони, откриване на конната база и още много страхотни изненади.“

 

Откриването на „ВелиЛенд“ стартира с цирка, а поради големия интерес атракционният парк отваря врати по-рано и от 3 август ще приема посетители. Зоната с аквапарк разполага с множество батути, воден надуваем басейн с пързалки с диаметър 14 м, еко площадка, електронни игри с жетони, а за родителите е предвидена релакс зона и food court. В духа на най-новите технологии всичко на територията на „ВелиЛенд“ се заплаща безкасово посредством магнитни карти или часовници.

 

Циркови спектакли ще очароват публиката всяка седмица от четвъртък до неделя, а билети могат да бъдат закупени на касите на „ВелиЛенд“ два часа преди преставление и на https://tickets.veli.land/.

 

***

 

Предприемачът Илия Кадинов е инвеститорът в проекта „ВелиЛенд“. Известен е с успехите си в различни начинания като бижутерийния (чрез бранда GOTO), мебелния, хотелиерския и развлекателния бизнес. Родом от Велинград, Илия Кадинов вече откри най-големия 5-зведен спа хотел в курортния град – Santé, както и единствената по рода си ветеринарна клиника и спа хотел за животни. „ВелиЛенд“ е най-големият му проект за Велинград, който ще добави силен културно-атракционен щрих към туристическото предлагане на известния курорт.

Още снимки от новината

Най-голямото цирково шапито в България посрещна първите си гости
Най-голямото цирково шапито в България посрещна първите си гости
Най-голямото цирково шапито в България посрещна първите си гости
Най-голямото цирково шапито в България посрещна първите си гости

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев