Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 11 сигнала за произшествия през изминалото денонощие

Пожарна кола
03.08.2022 / 12:26

Своевременно са ликвидирани произшествия, без да причинят щети, възникнали в сухи треви и отпадъци – 2 в Нова Загора, 1 в Котел и 6 в Сливен.

 

Сливенско пожарникари са спасили 20 декара иглолистна гора, 10 декара овощни градини, 200 броя домашни животни и 2 сгради при пожар в землището на село Николаево. Сигналът е получен на 2 август в 10,50 часа за запалени сухи треви и храсти. Произшествието е ликвидирано своевременно от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен, без да причини преки материални щети.

 

250 декара лозови насаждения са спасени от екип на РСПБЗН-Сливен при пожар в землището на град Кермен. В гасенето са участвали и доброволци от гасаческа група в град Кермен. Сигналът за произшествието е получен на 2 август в 17,09 часа. Произшествието е ликвидирано, без да причини преки материални щети.

 

40 декара иглолистна гора са спасени от пожарникари на РСПБЗН-Котел при пожар в землището на село Градец. Сигналът е получен на 2 август в 16,19 часа. Произшествието е ликвидирано своевременно, без да причини преки материални щети.

 

 

Техническа неизправност е причинила пожар в ремарке на товарен автомобил. Произшествието е станало по време на движение на 2 август, около 12:38 часа, на главен път І-6 до разклона за село Бинкос. Пожарът е ликвидиран от един екип на РСПБЗН – Сливен. Пострадали няма. Ремаркето е унищожено.

 

7 сгради и общо 80 декара иглолистна и широколистна гора са спасени от екипи и техника на РСПБЗН-Сливен, горски служители и доброволци при пожар в землището на село Голямо Чочовени. Сигнал за пожар в сухи треви, смесена гора и навес е получен на 2 август в 13,57 часа. Произшествието е ликвидирано от 3 екипа на РСПБЗН-Сливен, ДГС-Сливен, трима служители на Общинско горско стопанство и 10 жители на селото. Вследствие на пожара са унищожени навес в частен имот и общо 15 декара иглолистна и широколистна гора. Спасени са 7 сгради, 30 декара иглолистна гора и 30 и 50 декара широколистна гора. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев