Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.08.2022 г.

Близо 100 000 къса контрабандни цигари са иззети при операция на икономическа полиция в Сливен
03.08.2022 / 12:25

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 02.07.2022 г. до 06,00 часа на 03.08.2022 г.

 

Сливен: Близо 100 000 къса контрабандни цигари са иззети при операция на икономическа полиция в Сливен. Акцията е проведена на 2 август в град Кермен. Служители на сектор „Противодействие на икономическата полиция“ към ОДМВР-Сливен съвместно с РИОСВ-Стара Загора за извършили проверка в база за изкупуване на черни и цветни метали. В лек автомобил „Рено“ без регистрационни табели, намиращ се на територията на базата, са намерени и иззети 10 мастербокса цигари без акцизен бандерол от марката „Марбле“. Общото количество на иззетите цигари е 99600 къса. Във връзка със случая с полицейска мярка за 24 часа е задържан мъж на 45 години. По случая е образувано досъдебно производство.

 

30-годишна жена от село Чинтулово е опитала да подаде заявление за издаване на лични документи на сестра си, като се е представила за нея.

На 2 август 30-годишната жена е направила опит да заблуди служителите в сектор „БДС“-Сливен като от името на своята 29-годишна сестра е попълнила, подписала и подала заявление и придружаващи декларации за издаване на лична карта. Служителите са забелязали, че има нещо нередно и са предприели съответните действия. Жената си е признала и е обяснила, че е искала да направи услуга на сестра си, която не говори добре българския език. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 2 август в РУ-Сливен е образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда- фрактура на черепа, на 48-годишен мъж в сливенския квартал „Надежда“. Съобщението е получено в 00,10 часа на 2 август. След проведени незабавни издирвателни действия извършителят е установен- младеж на 18 години от същия квартал. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Нова Загора. На 2 август, около 05,00 часа, на ул. „Васил Левски“ е извършена проверка на 28-годишен мъж от село Баня. В него е намерено и иззето пакетче, съдържащо прахообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Мъжът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Криминалисти на РУ-Котел работят по сигнал за кражба от неизползваем обект в село Мокрен. За времето от 11 юли да 2 август неизвестен извършител е проникнал в базата и е откраднал 2 броя машини за рязане на тръби, медни тръби и ел.кабел. Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Още снимки от новината

Близо 100 000 къса контрабандни цигари са иззети при операция на икономическа полиция в Сливен
Близо 100 000 къса контрабандни цигари са иззети при операция на икономическа полиция в Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев