Сливен, кратки вечерни новини, 28.07.2022 г., четвъртък

Сливен
28.07.2022 / 15:59

На днешното си редовно заседание местният парламент в Сливен прие новата програма за ин витро процедурите, както и отмяна на правилника за организацията и реда на работа на Общински фонд „Ин витро“.

Общината ще отпусне средства в размер на близо 37 хил. лв., за откриване на астрономическа обсерватория в Сливен.

Средства ще бъдат отпуснати и за изграждане на система за видеонаблюдение в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост – селище „Качулка“.

Общински съвет Сливен излезе с обща декларация по повод писмо от „Топлофикация-Сливен-инж. Ангел Ангелов“, че може да преустанови дейността си поради липса на гориво – в декларацията, която беше гласувана на днешното редовно заседание на местния парламент, общинските съветници призовават всички отговорни институции при вземане на решенията за спирането на доставките на гориво, да оценят ефектите, които ще окажат върху всички над 14 000 абонати на Топлоцентралата в Сливен.

От създаването на Общински фонд „Култура“ през 2015 г., до днес, близо 80 проекта са получили финансиране, отчете пред журналисти председателят на Управителния съвет на фонда Соня Келеведжиева.

През 2021 година по данни на НСИ в област Сливен са приключили делата за 1 155 извършени престъпления.

В центъра на Сливен е експонирана фотоизложба „По стъпките на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа“ – походът-поклонение бе организиран за осма поредна година родолюбиви българи от Сливен и се състоя от 16 до 18 юли 2022 г.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев