65.5% от българите не очакват нови избори да решат политическата криза

"Референдум"
27.07.2022 / 13:34

Ограничаване на икономическата криза трябва да е основният приоритет за страната, сочи специалното проучване на „Референдум“ по БНТ 1

 

27 юли 2022 г. (сряда)

 

Ще доведат ли евентуални предсрочни избори до решаване на политическата криза у нас? Отговорите на този въпрос даде специалното проучване на социологическата агенция „Алфа Рисърч“ за БНТ и предаването „Референдум“ на 26 юли (вторник).

 

Според данните от допитването, 65.5% от българското общество не очакват, че евентуални предсрочни избори биха разрешили политическата криза у нас. 29.7% от анкетираните са на противоположната позиция, а 4.8% остават без мнение по темата. Близо 58% от запитаните обаче смятат, че БСП трябва да върне мандата възможно най-бързо.

 

В специалното проучване на социологическата агенция „Алфа Рисърч“ за БНТ и предаването „Референдум“ – на въпроса кой трябва да е основният приоритет за страната – 56.5% от участниците в допитването посочват ограничаването на икономическата криза, а според други близо 42% основният приоритет трябва да е борбата с корупцията.

 

Гости на Добрина Чешмеджиева в последния за този телевизионен сезон брой на предаването „Референдум“ бяха журналистите Мира Баджева и Георги Куртев, политическият пиар Нидал Алгафари и юристът и политически анализатор Лидия Даскалова.

 

Гледайте цялото предаване „Референдум“ ТУК:

https://bnt.bg/news/za-darzhavata-izpitaniyata-i-izborite-koito-opredelyat-patya-ni-308497news.html

Още снимки от новината

"Референдум"
"Референдум"
"Референдум"

 

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ
 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев