Сливен, кратки вечерни новини, 26.07.2022 г., вторник

Сливен
26.07.2022 / 15:50

Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата „Милосърдие“ за 2022 г. – предложенията за наградата се правят от лечебни и социални заведения, неправителствени организации, общински съветници и граждани. Всяка организация има право само на едно предложение.

Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” и наградата „Д-р Иван Селимински” за 2022 г.

По възлагане на кмета на община Сливен – Стефан Радев, стартира обследване на състоянието на мостови съоръжения от територията на Община Сливен, за изготвяне на техническите им паспорти.

На 22 юли 2022 г., в двора на РБ „Сава Доброплодни” – Сливен, 65 деца участници в творческата работилница “Лято в библиотеката“ и техните приятели от учебна занималня „МариЕс” имаха удоволствието да се срещнат с писателката Ваня Аврамова /Ваная Тайя/ и да се запознаят с нейния роман-приказка „Моливия”.

Със заповед на министъра на земеделието Иван Иванов от 25 юли до 7 август включително се забранява поддържането на постоянно затревените площи и обработваемите земи в състояние, годно за производство, чрез косене.

Три организации желаят да запознаят кмета на Сливен Стефан Радев, областният управител Веселин Вълчев, председателят на общинския съвет Димитър Митев и обществеността с част от проблемите на хората с увреждания.

Предлагат квартал в Сливен да носи името „Трета българска армия“ – мястото е източно от паметника на 7 конен полк "Орлето" до квартал "Ст. Заимов", на юг – бул. "Хаджи Димитър" и на север – бул. „Бургаско шосе“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев