Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 20.07.2022 г.

ОДМВР-Сливен
20.07.2022 / 09:59

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 19.07.2022 г. до 06,00 часа на 20.07.2022 г.

 

Котел: Три бързи производства са започнати в РУ-Котел в резултат на специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост.

Акцията е проведена на 19 юли на територията на участък „Градец“. Криминалисти са извършили проверки в търговски обекти като са установили нерегламентирана продажба на стоки с търговски марки, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. Иззети са множество спортни стоки, носещи лого на световни марки. Разследващи полицаи са започнали работа по 3 бързи производства. Търговските обекти се намират в село Градец.

 

Нова Загора: В РУ-Нова Загора е започнато бързо производство за управление на МПС с поставени регистрационни номера, издадени за друго превозно средство. Проверката е извършена на 19 юли, около 11,30 часа, в село Радецки. Полицейски екип, извършващ обход в малките населени места, е спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от водач на 35 години от същото село. Поставените регистрационни номера са издадени за лек автомобил „БМВ“. Работата по случая продължава.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен работят по случай на унищожаване на чужда собственост. На 19 юли, около 08,45 часа, е подаден сигнал за срязан кабел за зареждане на електрически автомобил. Автомобилът е бил оставен за зареждане на станция, на бул. „Хаджи Димитър“. Нанесената щета е за около 2000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 7 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно за ликвидирани 5 пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви на територията на градовете Нова Загара и Сливен.

 

Детска игра с огън е причината за възникване на пожар в частен имот в село Ябланово. Сигналът е получен на 19 юли, в 15,42 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма. Собственичката на къщата-жена на 72 години, е оставила без надзор 7-годишния си внукът, който при игра с огън е запалил навеса в двора. Унищожени са 10 бали фураж, покривна конструкция 40 кв.м., 5 кубика дърва за огрев, велосипед и ръчна количка. Спасена е сградата.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев