Сливен, кратки вечерни новини, 19.07.2022 г., вторник

Паметник на Васил Левски в Сливен
19.07.2022 / 15:56

Сливенската общественост отбеляза вчера 185-годишнината от рождението на Васил Левски – тържественият ритуал започна с поетичен рецитал, посветен на Апостола на свободата, изпълнен от ученици от театрална студия „Хвърчащите хора“ при Военен клуб – Сливен.

Кметът Стефан Радев, областният управител Веселин Вълчев, председателя на общинският съвет Димитър Митев присъстваха вчера на честването на 185-годишнината от рождението на Васил Левски.

Статистиката отчита троен ръст на книгоиздаването в Сливен – през 2021 г. в област Сливен са издадени 69 книги с тираж 15 хил. бр. и 25 брошури с тираж 6 хил. броя.

8-годишно момче получава награда за граждански принос от РДПБЗН-Сливен – ръководството на Регионалната дирекция ще връчи награда на 8-годишния Константин Георгиев за проявена бърза реакция и оказване на помощ при гасене на пожар в стопански двор в село Крушаре.

Нито едно престъпление не е имало през последните 24 часа в Сливенска област, става ясно от всекидневния полицейски бюлетин.

Дерматолозите от Кожно отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" Сливен д-р Мая Миланова и д-р Антонина Нинова станаха герои във филм, даряващ надежда на болните с псориазис – видео историите са част от проекта „Псориазисът не е само кожа“ на Института за здравно образование.

„Топлофикация – Сливен – инж. Ангел Ангелов” ЕАД призовава абонатите си да извършат само отчет на своите водомери за битово гореща вода през летния сезон.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев