Сливен, кратки вечерни новини, 18.07.2022 г., понеделник

Сливен
18.07.2022 / 15:49

Още два плувни басейна в община Сливен ще работят през това лято – това са „Евро парк“ и „Спорт палас“.

Сливен ще отбележи тази вечер от 19:30 часа с възпоменателна церемония 185 години от рождението на Васил Левски.

В изпълнение на влязло в сила решение на местния парламент, Община Сливен проведе търг с тайно наддаване, по реда и условията на Закона за общинската собственост, за учредяване на възмездно право на строеж за срок от 30 години за изграждане на фотоволтаична централа на терени–частна общинска собственост в района зад бившия завод „Динамо“.

На 16 и 17 юли е проведена специализирана операция на територията на квартал „Надежда” с цел опазване на обществения ред и недопускане на конфликти и нарушаване на нощната тишина през почивните дни.

„Водоснабдяване и Канализация - Сливен“ ООД уведомява своите потребители, че в периода 18.07.2022 – 31.07.2022 г., във връзка с изпълнението на строително-монтажните работи на обект „Изпълнение на инженеринг - проектиране, строителство и авторски надзор на обект “Изграждане и реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа и съпътстващите ги съоръжения в кв. Речица, Агломерация Сливен”, съгласно условията на ФИДИК Жълта книга“, са възможни временни затруднения и неудобства за жителите и гостите на кв. Речица.

Двама зрелостници от Езиковата гимназия в Сливен са с национални дипломи за отличен успех от МОН.

Общините Върбица, Котел и Сливен стават партньори в Местна инициативна група /МИГ/, чрез която могат да очакват финансиране през новия програмен период на важни за производителите, предприемачите и населението дейности.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев