Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 25 сигнали за произшествия в дните от 15 до 18 юли

Пожарна кола
18.07.2022 / 10:34

Оказана е техническа помощ при 3 от сигналите. Един сигнал е бил недействителен. Своевременно са ликвидирани пожари 20 пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци – 10 от екипи на РСПБЗН-Нова Загора, 4 от екипи на РСПБЗН-Твърдица, 2 от екипи на РСПБЗН-Котел и 4 от екипи на РСПБЗН-Сливен.

 

Пожарникари на РСПБЗН-Нова Загора са спасили 100 декара посеви след възникнал пожар, вследствие на запалено стърнище. Сигналът е получен на 15 юли в 13,22 часа. В гасенето са участвали селскостопански производители с два трактора с дискова брана и една водоноска. Пожарът е овладян и не е нанесъл преки материални щети.

На 15 юли екип на РСПБЗН-Нова Загора се е отзовал на сигнал за запален лек автомобил. Произшествието е станало около 13,28 часа по време на движение на пътя Нова Загора- село Караново. Автомобилът е „Фолксваген Голф”. Причината за пожара е техническа неизправност. Унищожен е двигателят.

 

Незагасена цигара е причината за възникване на пожар в частен имот в град Шивачево. Сигналът е получен на 17 юли в 17,45 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Пострадали няма. Унищожени са 10 бали със сено. Спасена е сградата. Вследствие на незагасена цигара и наличие на вятър се запалват балите, складирани на около 5 метра от имота.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев