Сливен, кратки вечерни новини, 17.07.2022 г., неделя

Сливен
17.07.2022 / 15:54

В изпълнение на влязло в сила решение на местния парламент, Община Сливен проведе търг с тайно наддаване, по реда и условията на Закона за общинската собственост, за учредяване на възмездно право на строеж за срок от 30 години за изграждане на фотоволтаична централа на терени – частна общинска собственост в района зад бившия завод „Динамо“.

Община Сливен и Център за подготовка на специалисти организират утре възпоменателна церемония по повод 185-годишнината от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски.

Център за развитие на човешките ресурси, в ролята си на Национална агенция по Програмите на Европейския съюз „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“, както и на дейностите eTwinning, Европас, Евродеск, Еврогайдънс, Евридика и National VET Team, ще проведе на 21 юли в Сливен информационна среща, насочена към потенциални бенефициенти на двете европейски програми.

Тринайсет крави от породата „Българско кафяво говедо“ ще станат част от дейностите на „Зелени Балкани“ и дирекцията на природен парк „Сините камъни“ за възстановяване на редките видове в парка.

За поредна година РИМ – Сливен спечели финансиране в пълен размер за провеждането на археологически разкопки на късно антична и средновековна крепост „Туида“ в гр. Сливен, както и за издирването на археологически обекти и изучаване на древни ландшафти по поречието на р. Тунджа, землище на с. Крушаре.

Равносметка за изминалата 2021 г. направи кметът Стефан Радев по време на публичното обсъждане на изпълнението на бюджета за предходната година.

Школата на ЦСКА привлече талант от Сливен – става въпрос за доскорошния капитан на тима от града под Сините камъни Викторио Вълков.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев