Сливен, кратки вечерни новини, 16.07.2022 г., събота

Сливен
16.07.2022 / 15:50

В изпълнение на влязло в сила решение на местния парламент, Община Сливен проведе търг с тайно наддаване, по реда и условията на Закона за общинската собственост, за учредяване на възмездно право на строеж за срок от 30 години за изграждане на фотоволтаична централа на терени–частна общинска собственост в района зад бившия завод „Динамо“.

Община Сливен и Център за подготовка на специалисти организират на 18 юли възпоменателна церемония по повод 185-годишнината от рождението на Васил Иванов Кунчев – Левски.

За поредна година Община Сливен инициира дейности по подпомагане на хора с увреждания и предоставяне на дърва за огрев за зимния период 2022-2023 година.

Тринайсет крави от породата „Българско кафяво говедо“ ще станат част от дейностите на „Зелени Балкани“ и дирекцията на природен парк „Сините камъни“ за възстановяване на редките видове в парка.

За поредна година РИМ – Сливен спечели финансиране в пълен размер за провеждането на археологически разкопки на късно антична и средновековна крепост „Туида“ в гр. Сливен, както и за издирването на археологически обекти и изучаване на древни ландшафти по поречието на р. Тунджа, землище на с. Крушаре.

В Художествена галерия „Димитър Добрович“ в Сливен бе открита изложба „Колекция с продължение”.

Мини нарко-лаборатория в сливенския квартал „Даме Груев“ разбиха полицаи в хода на операция „Наркотици“, провела се в четвъртък.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев